„Жените са повече от половината от населението на земята, а

...
„Жените са повече от половината от населението на земята, а
Коментари Харесай

Ева Майдел: Разлика в заплащането между жените и мъжете за една и съща работа е недопустима

„ Жените са повече от половината от популацията на земята, а към момента не са показани задоволително в политиката. Само 37,3% от евродепутатите са дами и този % не се е трансформирал от 2010 година. Това съобщи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която беше хазаин на събитието „ От момиче към водач “ в Европейския парламент.

Ева Майдел акцентира нуждата и изгодите от повече дами в политиката и насърчи присъстващите на събитието девойки постоянно да показват мнението и позициите си, както и да се включват интензивно в начинания на локално равнище или в организации, подкрепящи значими за тях дела. Тя разгласи като неприемлива разликата в заплащането сред дами и мъже за една и съща работа.

„ Днешните девойки са дамите водачи на утрешния ден. Разнообразието носи единствено позитиви, както за политиката, по този начин и за бизнеса. Надявам се, че от през днешния ден, когато погледнете към Европейския парламент или националните си парламенти ще си кажете: тук има място за мен. “, добави българският евродепутат.

На събитието участваха над 70 девойки в гимназиална възраст от 16 националности. Кампанията „ От момиче към водач “ цели да предизвика интереса на девойки от цяла Европа към политиката като ги среща с успешно-реализирани дами - политически водачи. Те имаха също опцията да се срещнат с работата на две комисии в Парламента, както и да посетят офиса на Facebook в Брюксел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР