Жените са по-коректни от мъжете, но са подценени, това сочат

...
Жените са по-коректни от мъжете, но са подценени, това сочат
Коментари Харесай

Бизнескачествата по-присъщи на жените

Жените са по-коректни от мъжете, само че са подценени, това сочат данни от телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ".

Изследването демонстрира, че редица бизнескачества са по-присъщи за женитe, в сравнение с за мъжете. Ролята на дамите като ръководители у нас към момента е подценявана от обществото.

Проучването демонстрира също, че българите имат забележително персонално самочувствие - макар общия негативизъм.

От " Галъп " показват, че по съвсем всички тествани изказвания излиза, че дамите са по-коректни от мъжете. Мнозинство от 75% са съгласни, че дамите са по-дисциплинирани от мъжете, 69% - че дамите са по-лоялни и всеотдайни от мъжете, 65% - че дамите по-сигурно връщат заеми, 56% - че дамите са по-некорумпирани. Останалите са несъгласни или не могат да преценяват.

Че дамите са по-пестеливи от мъжете, се съгласяват към 48% от всички респонденти, само че на процедура също толкоз (47%) не са съгласни.

Въпреки по-голямата си уместност, дамите наподобяват подценени. На въпрос кого биха избрали за заместител, 38% избират опцията " полът не е от голяма важност ", само че измежду останалите отговори доминира отговорът " мъж " (34%) против " жена " (27%). 1% не могат да преценяват.

Жените обаче сами се подценяват в по-голяма степен. 55% от българите считат, че в действителност се подценяват или са се подценявали на работното си място. При дамите този дял е по-висок - 58%, а при мъжете - 52%.

17% от българите признават, че се надценяват, 23% от българите настояват, че се правят оценка реалистично, а към 5% не могат да образуват мнение, или настояват, че в никакъв случай не са работили. / news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР