Жените са носили подобни на сутиени дрехи от гръко-римския период

...
Жените са носили подобни на сутиени дрехи от гръко-римския период
Коментари Харесай

Жените тепърва научават защо сутиените се затварят отзад, а не отпред

Жените са носили сходни на сутиени облекла от гръко-римския интервал – само че едвам към 1500 години по-късно закопчалката е изобретен. Американският публицист, авантюрист и откривател Марк Твен, прочут също като Самюъл Лангхорн Клемънс, патентова закопчалката, употребена през днешния ден на сутиените през 1871 година - с желанието да се употребява за стягане на ризи в талията и да се употребява като сурогат на тиранти, които той мразеше с голяма пристрастеност.

Но макар че закопчалката по този начин и не се употребява за предназначението си, тя се трансформира в общоприет детайл за сутиени и към момента се употребява през днешния ден. Това обаче накара един консуматор на Quora да се чуди: „ Защо сутиените имат кука откъм гърба? Нямаше ли да е елементарно, в случай че беше начело? “ Според Venusian Glow има няколко аргументи за какво сутиенът се закопчава откъм гърба – едната е по-лесното шиене на дрехата.

Изявление гласи: „ Няма задоволително място начело за закопчаване с кука 3x3; тъй че множеството сутиени, които се затварят начело, имат единствено елементарна кука...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР