Жените понякога са готови на всичко в името на красотата.

...
Жените понякога са готови на всичко в името на красотата.
Коментари Харесай

Зловещa красота: Какво представлява вампирският лифтинг

Жените от време на време са подготвени на всичко в името на хубостта. Дори да пролеят кръв... Ще разясним. Имаме една набираща известност козметична процедура, носеща име, от което могат да те побият тръпки - вампирски лифтинг. Какво значи това и какво общо има с вампирите, обясняваме в днешната публикация. 

Какво е това?

Вампирският лифтинг, от време на време именуван лифтинг с богата на тромбоцити плазма, е козметична процедура, която употребява кръвта на пациента за евентуална битка с признаците на стареене. Тази новаторска процедура притегли за пръв път доста внимание през 2013 година, когато Ким Кардашиян разгласява селфи в Instagram на лицето си, покрито с кръв. Но по какъв начин работи?
 Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост  Не купувай тези 10 ненужни продукта за хубост
След като бъде взета кръв от ръката ви, медицинският експерт ще отдели тромбоцитите от останалата кръв благодарение на центрофуга (машина, която се върти бързо, с цел да отделя течности с друга плътност). Богатата на тромбоцити плазма (PRP) ще бъде инжектирана дружно с пълнител с хиалуронова киселина. 

 

Процедурата може да намали бръчките, да направи кожата ви по-плътна, да понижи белезите от акне и да изсветли и матира кожата.  Безопасна е за хора от всяка възраст, само че в случай че приемате разредител на кръвта, имате рак на кожата или каквото и да е здравно положение, обвързвано с кръвта, като ХИВ или хепатит С, вампирският лифтинг на лицето не се предлага.
                             

Колко коства вампирският лифтинг?

Според нашето малко изследване, цената на вампирския лифтинг в България варира, само че нормално коства сред 350 и 500 лв.. В някои случаи може да коства и повече според от това какъв брой пълнител е нужен.

Имайте поради, че в случай че решите да се възползвате от резултатите на вампирския лифтинг, ще са ви нужни поне три инжекции, с цел да видите най-добри резултати.

   

Тъй като вампирският лифтинг е козметична процедура, той не може да бъде покрит от застраховка.

Как работи?

Има лимитирани проучвания върху вампирския лифтинг, само че едно изследване открива, че текстурата на кожата се усъвършенства доста повече с PRP, в сравнение с с инжекции с физиологичен разтвор.

Ефикасността на вампирския лифтинг се дължи на плазмата, която е жълта. Тя е богата на протеини и придвижва хранителни субстанции, протеини и хормони до останалата част от тялото.



Плазмата също по този начин съдържа растежни фактори, които могат да усилят обмяната на клетките, производството на колаген и еластин за по-стегната и по-млада кожа.

Как протича процедурата?

Вампирският лифтинг нормално протича в следните стъпки:

1. Първо, лекарят ще почисти кожата ви. Вероятно ще нанесат и местен обезболяващ крем.

2. След това ще вземат кръв (най-малко 2 чаени лъжички) от ръката ви. Някои лекари може да изберат първо да инжектират лицето с пълнител, насочвайки се към области с дълбоки гънки или бръчки.

3. Кръвта ви ще отиде в центрофуга. Това отделя PRP от останалата кръв.

4. С помощта на дребна игла PRP ще бъде инжектиран в лицето ви.
 9 хранителни навика за по-млада кожа  9 хранителни навика за по-млада кожа  9 хранителни навика за по-млада кожа  9 хранителни навика за по-млада кожа
Целеви области

Вампирският лифтинг е ориентиран особено към лицето, само че PRP може да се употребява и върху други елементи на тялото. Изследванията демонстрират, че PRP може също да помогне за стимулиране на растежа на косата, да облекчи остеоартрита и да лекува сухожилия и други остри спортни пострадвания. Има даже вампирски лифтинг на гърдите.

Има ли опасности или странични резултати?

Както при всяка козметична процедура, и при вампирския лифтинг са вероятни някои странични резултати, въпреки и доста минимални. Те могат да включват: отичане, сърбеж, синини, изтръпване или леко чувство за парене.

Реакциите към пълнители с хиалуронова киселина са редки, само че могат да зародят.

Какво да очаквате след вампирски лифтинг?

Може да забележите малко зачервяване на лицето си след вампирски лифтинг, само че самата процедура е неинвазивна и би трябвало да изисква минимално време. Опитайте се да избягвате да докосвате лицето си в часовете след процедурата.

Ако вашият доктор каже, че всичко е наред, можете да употребявате компрес с лед или да вземете обезболяващо, с цел да успокоите подуването и болката.

Ще видите незабавни резултати от пълнителя, а блясъкът и равномерността от PRP ще бъдат забележими след 2 до 3 седмици. Резултатите не са непрекъснати и нормално не престават от 1 година и до 18 месеца.
 Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа  Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа  Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа  Всичко за пептидите: тайната за млада и красива кожа
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .

 

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР