Жените от Саудитска Арабия вече пътуват в чужбина без разрешението

...
Жените от Саудитска Арабия вече пътуват в чужбина без разрешението
Коментари Харесай

Жените от Саудитска Арабия вече пътуват в чужбина сами

Жените от Саудитска Арабия към този момент пътуват в чужбина без разрешението на мъж аставник, оповестява " Франс прес ".

Реформата беше оповестена при започване на месеца, а от през вчерашния ден, 20 август, тя публично влезе в действие.

Саудитската администрация към този момент приема молби от дами на най-малко 21 години за приемане или възобновяване на паспорт, с цел да могат да пътуват отвън кралството без позволение на аставник, оповестиха в Туитър от паспортната работа в страната.

Това е следващата мярка, която отслабва настоящата в Саудитска Арабия система на " мъж аставник ", на чиято воля дамите би трябвало да се подчиняват, било той брачен партньор, татко, или родственик.До решението се стигна след няколко случая, нашумели в медийното пространство, за дами, които са се пробвали да избягат от настойниците си през последните месеци.

Миналата година Саудитска Арабия даде на дамите право да карат, което се преглежда като исторически ход на правата на дамите в страната.

Промените бяха добре посрещнати от огромна част от популацията на кралството, макар че крайните консерватори ги жигосаха като ограничения " срещу исляма ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР