Жените не са склонни да кандидатстват за ръководни постове. Това

...
Жените не са склонни да кандидатстват за ръководни постове. Това
Коментари Харесай

Германките не са склонни да ръководят малки компании

Жените не са склонни да аплайват за управителни постове. Това сочи изследване на работодателите, което се организира в разгара на дебата в Германия за установяване на квотите за дамите в управническите органи на фирмите, съобщи ДПА.

Жените са 45 % от немската работна мощ, само че те са по-слабо показани на висше управническо ниво и са едвам 29 % от мениджърите, се показва в изследването на Института за немска стопанска система (ИГИ) в Кьолн, чиито резултати бяха оповестени в понеделник. ИГИ е получил отговори от 1058 компании, а огромна част от тях, или 95.9 %, има по-малко от 50 чиновници.

Според този отчет повода за ниския % дами в управническите органи се дължи на това, че няма кой да се грижи за децата, както и поради липса на благоприятни условия за работа на ненапълно работно време. Ако фирмите дават такива разновидности, то процентът на дамите мениджъри ще нарасне.

Авторите на изследването, представено от Българска телеграфна агенция, стигат до заключението, че твърдите квоти за дами в управителните органи на фирмите не са добра концепция: има риск да се трансформират структурни тласъци в дадена компания и по този начин да намалее конкурентоспособността.

Когато става дума за кандидатстване за управителни постове в компанията, 31.5 % от постъпилите кандидатури са от дами, повече или по-малко в сходство с каузи на дамите в бордовете съгласно анализаторите. Докладът се основава на изследване измежду ръководителите на отдел " Човешки запаси " и изпълнителните шефове, извършено през предходната пролет.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР