Жените могат да си бъдат приятелки и да си имат

...
Жените могат да си бъдат приятелки и да си имат
Коментари Харесай

Защо жените не обичат други жени... особено по-красивите от тях

Жените могат да си бъдат приятелки и да си имат цялостно доверие, само че това не трансформира обстоятелството – дамите просто не обичат изключително другите дами. На красивите дами като мен не им е елементарно – другите дами ни ненавиждат, просто тъй като изглеждаме ужасно “. Това е главната мисъл в публикацията на Саманта Брик „ Защо дамите ме ненавиждат поради хубостта ми “, оповестена в английския Daily Mail.

По адрес на журналистката, декларирала в публикацията си какъв брой е красива, се посипали закани и обиди в Туитър, Facebook и по имейл, написа woman.bg. Имало е някои съчувстващи й читатели, само че не доста. От публикацията излиза наяве, че шефката й я тормози, единствено тъй като Брик е с 10 години по-млада и умее да се облича добре. Нито една от приятелките й, даже и най-хубавата, не я е поканила да й стане шаферка. Рядко някой я кани на посетители, тъй като дамите се тормозят мъжете им да не им изневерят.

Вижте по какъв начин промяната на сътрудници може да се отрази на връзката ви
Обидените й читателки са й писали: „ Теб не те ненавиждат поради хубостта ти, а тъй като си самонадеяна егоистка, която се мисли за огромната работа “.
Явно дамите не трябва да споделят на глас: „ Аз съм доста красива жена “. По-добре е да прикриват изцяло страстите си във връзка с другите дами и да не признават, че ги нервира съвършенството на друга жена. Но пък е напълно обикновено да се вбесяват от общочовешките дефекти у дамите, от безделнички, които висят на разноските на своите татковци, съпрузи и любовници, от девойките, които се опияняват от хубостта си, от глупачки, за които Фаина Раневская е споделила:
„ Цял живот доста се опасявам от глупави хора. Особено от глупави дами. Никога не знаеш по какъв начин да приказваш с тях, без да паднеш до тяхното равнище “.
Не е чудно от кое място са се пръкнали всичките страшни истории за женската злоба, за съперничеството, както и изказванията „ Добрата другарка е грозната другарка. Ако си нямате грозна другарка, замислете се – може би вие сте грозната другарка “.

Това ли е новата мода при вечерните рокли? (СНИМКИ 18+)
Има един роман на Катрин Мансфийлд „ Чаша чай “, в който богатата Розмари прибрала от улицата и приютила бедната мис Смит. Съпругът на Розмари не бил във екстаз от тази концепция и когато не съумял да я убеди да се откаже, нанесъл един удар, убиващ всевъзможни пориви за щедрост. Той споделил:
„ Скъпа, мис Смит е необикновено красива, не мислиш ли? “.
След няма и половин час беднячката била изгонена от вкъщи им персонално от самата Розмари.
Като цяло завистта е нещо постоянно срещано измежду девойките. Дори фамозната феминистка Джермейн Гриър е съгласна с това:
„ Женската злоба е естествена реакция на нашия групов опит. Цели генерации дами са се грижили за другите, забравяйки за себе си – вследствие на това страдат от прочувствен апетит. Тежко им е да виждат дами, които са имали шанса да получат нужното им внимание. Оттам идва желанието им да подлагат на критика, да принизяват и да злословят “.
Въпросът за хубостта е изключително проблематичен. Психоложката Мариса Пиър, създател на доста книги за дами, е направила от дългогодишните си наблюдения извода, че дамите се правят оценка една друга най-много по външни данни, а не по професионалните си триумфи (при мъжете е обратното). Което прави живота на красивите по-труден.

Дами, пазете се: Българинът е най-големият мачо в Европа
Израелски социолози са забелязали, че на хубавиците им е по-трудно да си намерят работа, даже в случай че имат няколко дипломи и идеална професионална известност. В опита взели участие 5 хиляди израелки, които си търсели работа. Всяка съставила CV в три разновидността – на първото поставила фотография на хубавица, на второто – фотография на неугледна жена, а третото оставила без фотография. Най-много оферти за работа получили CV-тата без фотография. На второ място се оказали непривлекателните. А на хубавиците съвсем никой не им се обадил. Психолозите от отделите за човешки запаси обяснили държанието си по следния метод:
„ Когато дамата прибавя към CV-то си фотография, тя основава усещането, че желае да употребява като коз външния си тип. Ако същото направи мъж, при него е противоположното, той акцентира своята убеденост в силите си и това му дава повече точки “.
В Съединени американски щати от банка в Чикаго била уволнена служителка с обяснението, че „ нейните внушителни форми разсейват чиновниците от работата “ – и освен това никой не се съмнявал в професионалните качества на въпросната дама.
Всички дами обичат истории от живота на звездите, само че нищо не им доставя толкоз наслаждение, едвам преглеждат папарашките фотоси, на които се вижда действителното положение на лицата и телата на тези богини. Оказва се, че Дженифър Лопес и Ким Кардашиян имат къси крайници. Хали Бери си е пуснала дълга коса, която никак не й отива. Онези, които са имали шанса да видят Моника Белучи онлайн, настояват, че тя, несъмнено, е прелестна, само че малко нисичка, с много видимо коремче и тежичко дупе, а и като цяло й проличава, че е на много над 40…
За София Лорен и Катрин Деньов нормално нямат забележки - дамите са снизходителни към дамите, които са на над 60 години. Те имат други ползи, не са им конкуренция. Същото загатва и Саманта Брик в своята публикация – в този момент, когато към този момент е на над 40 години, животът й е станал по-лесен, тъй като дамите обръщат повече внимание на възрастта й, а не на външния й тип.
Не е прелестно да осъзнаете, че не обичате другите дами – на практика всички други дами. Но въпреки това, в случай че я нямаше женската неприязън, какъв брой ли велики филми и книги нямаше да видят бял свят! Дори може да се каже, че тази женска ненавист е доста по-интересна и вълнуваща от любовта сред дамите и мъжете.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР