Жените могат да отложат навлизането си в менопаузата с до

...
Жените могат да отложат навлизането си в менопаузата с до
Коментари Харесай

Уникален медицински пробив: Лекари успяха да спрат менопаузата

Жените могат да отсрочат навлизането си в менопаузата с до 20 години с нова 30-минутна интервенция, която мами биологичния часовник на тялото им, карайки го да си мисли, че то е доста по-младо от възрастта си.

Революционната процедура се чака да трансформира живота на хиляди дами, които страдат от резултатите на менопаузата, като остеопороза и сърдечни проблеми.

За милиони други дами, опцията за отсрочване на менопаузата би означавало отстраняването на редица физически и прочувствени проблеми, като горещите талази, намаляването на либидото, потенето през нощта и внезапните прочувствени промени.

Защо с напредването на възрастта страдаме от бодърствуване

При хирургичната интервенция, измислена от специалист по фертилността и пионер в ин витрото, се взима тъкан от яйчниците, която след това след обработка се трансплантира в мишницата.
Процедурата също има капацитета да удължи фертилността, макар че лекарите споделят, че главната цел е да се забави настъпването на менопаузата, а не да се даде на дамите нов късмет да имат бебета през 60-те си години.

Според The Sunday Times, девет английски на възраст сред 22 и 36 години към този момент са се подложили на процедурата, която се предлага дискретно в частни клиники на британки на възраст до 40 години.



Десета британка, Дикси Луси Декстър, от Уудвил, също се е подложила на интервенцията и дефинира прекарването като "променящо живота ".

33-годишната учителка е била диагностицирана с ендометриоза на 20-годишна възраст, като предходната година се е подложила на хистеректомия.
Тя се е оперирала, като по едно и също време се е подложила и на революционното лекуване против менупаузата, като нейната тъкан от яйчниците съвсем незабавно е била вградена назад в нея.

7 промени в тялото, при които би трябвало да потърсите доктор

Като резултат, както твърди дамата, тя към този момент не страда от страничните резултати, като болката, измененията в настроението и влошения сън през нощта.

"Първо бях диагностицирана с ендометриоза, когато бях на 20 години. 12 години се подложих на какви ли не неща. Имах 6 лапароскопии, стигнах до мястото, в което просто трябваше да направя нещо, с цел да сложа обстановката под надзор.

Достигнах до извода, че последният ми избор, с цел да печеля борбата, бе да се подложа на хистеректомия. Мислих си за това години наред. Съпругът ми и аз взехме решение, че качеството на живота е по-важно от всичко останало ", споделя дамата.

Когато обаче почнала съответните съвещания със експертите, те ѝ споделили за процедура, наречена "присаждане на яйчници ", и че посредством нея тя може да излекува своето положение, както и да отсрочи настъпването на менопаузата.

"Първоначално бях малко обезпокоена, тъй като не бях чувала за нея. Но, когато си тръгвахме от болничното заведение, аз почувствах какъв шанс имам, че съм била определена за тази интервенция, тъй като тя бе толкоз съвременна и авангардна, както и поради изгодата от нея.

Имах признаците в предишното, по тази причина не желаят още веднъж да усещам топлите талази, измененията в настроението и всички останали неща, които идваха с менопаузата. Това бе голям плюс за мен ", споделя Дикси.

Малко повече от година след интервенцията Дикси Луси се е възстановила изцяло, не усеща болки и споделя: "Качеството ми на живот се усъвършенства трагично ".
Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР