Жените, които правят секс поне веднъж месечно, са изложени на

...
Жените, които правят секс поне веднъж месечно, са изложени на
Коментари Харесай

Учени доказаха! Редовният секс е полезен за жените

Жените, които вършат секс най-малко един път месечно, са изложени на намален риск от ранна менопауза спрямо дамите с по-слабо деен сексуален живот.
Изследването на експерти от лондонския Юнивърсити колидж е основано върху данни за близо 3000 дами в Съединени американски щати. Резултатите демонстрират, че за тези от тях, които оповестяват за седмична или по-честа полова интензивност, включваща сексуален акт, орален секс, еротично допиране или самостимулация, рискът от ранна менопауза е с 28 % по-нисък, в сравнение с за участничките, които се отдават на интимни милувки по-рядко от един път в месеца.
"Ако дамата не прави секс и няма възможност да забременее, тялото й "избира " да не влага в овулация, защото би било безсмислено ", изясняват от изследователския екип.
Проучването съгласно специалистката поддържа концепцията, че човешката менопауза се е развила, с цел да понижи репродуктивния спор сред генерации от дами, позволявайки на по-възрастните да подобрят здравословното си положение, инвестирайки във внуците си. Изследователите напомнят, че по време на овулация дамите са по-податливи на заболявания, защото в този интервал имунната им система отслабва.
"Менопаузата е неизбежна за дамите и няма поведенческа интервенция, която може да я предотврати. Резултатите от актуалното изследване обаче демонстрират, че времето за настъпването й може да бъде приспособено ", допълват от екипа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР