Жените, които поклащат таза си, докато се движат, са смятани

...
Жените, които поклащат таза си, докато се движат, са смятани
Коментари Харесай

Походката, която прави жените най-привлекателни

Жените, които поклащат таза си, до момента в който се движат, са считани за по-привлекателни, заяви в. " Мирър ".

Проучване на учени от университетa в Портсмут демонстрира, че методът, по който една жена се движи,е не по-малко значим от формата на тялото ѝ, що се отнася до това дали близките я считат за привлекателна.

Учените снимали 37 дами с разнообразни видове фигури, които вървели по бягаща пътечка и били облечени с чеп и тениска. Те сложили светлоотразителни маркери на глезените, коленете, бедрата, рамената, лактите на дамите, на ключицата, пъпа и по средата на челото им.

После от видеата било изрязано всичко, с изключение на светещите точки, а дължината им била сведена до 10 секунди. Клипчетата били показани на 14 дами и 11 мъже, които трябвало да дефинират привлекателността на фигурите от 1 (изключително непривлекателно) до 7 (изключително привлекателно).

" Проучването разкрива, че сме по-склонни да възприемаме една жена като привлекателна, в случай че поклаща ханша си и върви с дребни стъпки ", сподели доктор Ед Морисън, началник на плана.

" Ще бъде забавно да проверим дали хората могат умишлено да трансформират походката си, с цел да привлекат или отхвърлен сътрудници. Използването на сходно познание в смисъла на еволюционната логика на психиката ще е като носенето на алено червило и очна линия. И двете са сигнали за изобилие, младост и здраве ".

Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР