Жените, които живеят в село Л`Аметла дел Валес край Барселона,

...
Жените, които живеят в село Л`Аметла дел Валес край Барселона,
Коментари Харесай

Жените в каталунско село отмениха на референдум забрана за монокини

Жените, които живеят в село Л`Аметла дел Валес край Барселона, взеха решение на референдум в интернет, че ще могат да посещават публични басейни без горната част на банския си, оповестяват испански медии и Би Би Си.

Допитването бе проведено от локалните управляващи, стартира на 25 май и продължи 2 седмици. Почти 61% от гласувалите в селото с 8000 поданици споделиха " да " на мярката, макар че в общината им действаше такава възбрана. Резултатът е наложителен макар слабото присъединяване - едвам 379 от 3500 дами на възраст над 16 година се включиха.

До гласуването се стигна, откакто предходната година служители на реда дойдоха при един от двата басейна и подредиха на две от дамите облекат горните елементи на банските си костюми, с цел да не бъдат санкционирани с по 1200 евро. Сигналът за тяхното нарушаване е бил подаден от избавител.

В резултат бранителите на двете дами проведоха митинг - стачкуващи и от двата пола се събраха пред басейна по бикини с нарисувани зърна на горните елементи.

Каталунският омбудсман и обвързваният с кабинета в Барселона Институт за правата на дамите по-късно също алармираха, че е допустимо със възбраната да са били накърнени свободата и равноправието на половете, написа в. " Ел мундо ".

Л`Аметла е на 35 км северно от Барселона. Местната му администрация се ръководи от PDeCAT - партията, от която беше повдигнат уволненият каталунски министър председател Карлес Пучдемон. PDeCAT разгласи през днешния ден, че процедурата по смяна на правилниците за басейните стартира " незабавно ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР