Жените ги плашат с това тайнствено явление още от ранно

...
Жените ги плашат с това тайнствено явление още от ранно
Коментари Харесай

Криза на средната възраст при мъжете – как да овладеем този идиот

Жените ги плашат с това тайнствено събитие още от ранно детство. Майки, приятелки и други доброжелатели нашепват на ухо какви са заплахите на рецесията на междинната възраст за фамилията! Всяка модерна жена знае, че на 40 години мъжът ѝ би трябвало да стартира да прави нелепости, да си купи мотор и да си откри 18-годишна любовница… За да разберем дали в действителност е по този начин, се консултирахме с психолог.

Нека първо уточним в действителност ли интервалът на условна среда на живота внася в съзнанието на мъжа, а затова и в живота на жена му, сходни съществени разтърсвания. Ще разгледаме няколко аспекта, свързани с рецесията на междинната възраст и ще разработим ефикасна тактика за държание за случая, в случай че вашият мъж показва признаци на сходно положение.

Общо взето рецесия на междинната възраст назоваваме хроничното отрицателно положение на личността на възраст 40+. То е обвързвано с смяна на ценностната система на индивида, породена от осъзнаването, че доста от опциите, присъщи на по-младата възраст, са окончателно изгубени (или наподобяват такива). При това настъпването на старостта към този момент е действителна вероятност, а не нереално събитие, както е на по-ранна възраст.

Ето няколко диагностични признака, по които можете да разберете, че мъжът ви навлиза в рецесия на междинната възраст:

- той се старае да се заобиколи с младежи, да бъде по-често в огромни компании, да приказва с младежите на техния език;
- противоположното – той се усеща некомфортно измежду младежи и се пробва да отбягва компанията на млади хора;
- той внезапно трансформира стила си на обличане, музикалните си предпочитания;
- ненадейно стартира да се интересува живо от спорт, козметика, има натрапчивото предпочитание да наподобява по-добре;
- той се замисля, че е добре да си вземе имот на гробищата, тъй като земята с времето единствено поскъпва;
- той внезапно стартира да се грижи изненадващо доста за родителите си, да се отнася ревниво към ползите им или паметта им.

В тези признаци елементарно се виждат два вектора – опитът да се вкопчиш в отминаващата младост и желанието да си осигуриш удобна напреднала възраст.

Радикалните разтърсвания от сорта на овакантяване на фамилията, промяна на пресижната работа със подозрителен start-up, определяне в друга страна – всичко това демонстрира, че никой не се е заел с рецесията на междинната възраст и тя е достигнала безстопанствен и унищожителен етап. Все едно да не лекуваш признаците на настинката, а след това да се учудиш, че индивидът ненадейно е бил приет в болница с температура 40 градуса.

Какво да вършиме, в случай че се забелязали у мъжа си първичните признаци на рецесия на междинната възраст? Какви типични неточности можете да избегнете?

Без суматоха!

Кризата не е някакво кошмарно и ужасяващо събитие. Всяка една рецесия прави индивида по-добър и по-силен, в случай че се държите вярно. В течение на живота си всеки човек минава няколко пъти през разнообразни рецесии, промени и разтърсвания. В това няма нищо извънредно. Кризата на подрастващата възраст да вземем за пример е доста по-травматична за индивида – и все пак всички минават през нея и не престават нататък. Тревогите и терзанията ви няма да подобрят обстановката! Напротив – негативните страсти ще изтощават нервната ви система и ще ви пречат да вземете верните решения. Приемете като факт, че рецесията на междинната възраст е нещо обикновено. Тя е редно да настъпи. Колкото по-спокойно и рационално се отнесете към нея, толкоз по-малки загуби ще претърпите. Ако живеете на брега на морето, бъдете подготвени освен за топли слънчеви лъчи, само че и за стихии!

Не изпадайте в крайности!

Говорете с мъжа си, помагайте му, приемайте го подобен, какъвто е, с неговите компликации и проблеми. Но се постарайте и вие да останете себе си, да останете жена. Разбираща, нежна и грижовна. Бъдете подкрепяща и взискателна, и двете с мярка. Понякога можете да вдигнете скандал, а различен път е по-добре да си поплачете манипулативно. Не забравяйте обаче, че прекаляването с всяка една от тези тактики ще докара до утежняване на обстановката. Постарайте се да употребявате хармонично инструментите си за въздействие върху мъжа, другояче рискувате да стигнете до една от двете крайности и да влошите атмосферата вътре в фамилията.

Ето кои позиции са рискови:

- Майката-спасителка. Жена, която е решила, че мъжът ѝ внезапно се е трансформирал в малко дете, което би трябвало да бъде опазено от всички компликации в живота. Тя е почнала да взима всички решения без негово присъединяване и да носи отговорност за живота му. Запомнете един път вечно – брачната половинка не е майка на мъжа си.

- Деспотичната шефка. Критикуваща, властна, взискателна жена, която не схваща и не приема обстоятелството, че обичаният ѝ може да има някакви компликации в живота. Тя нахлува в персоналното му пространство, съпоставя го с мъжете на приятелките си и счита, че в случай че мъжът бъде качествено потиснат, това ще го промени към по-добро.

- Момичето-жертва. Жена, която отхвърля напълно своята отговорност за живота си, отхвърля да прави опити да въздейства на нещата и оставя ориста си на волята на мъжа. Тя внася в живота на брачна половинка си възприятие за виновност и непостижимото задължение на цялостната отговорност за живота на различен възрастен човек. Именно от такива дами можете да чуете израза „ аз ти дадох най-хубавите си години, а ти… “.

Вземете профилактични ограничения!

За край би трябвало да отбележим, че доста дами претърпяват съществени вреди и загуби при рецесия на междинната възраст на мъжа, тъй като в течение на взаимния си живот са обезценили себе си, разтворили са се изцяло в колегата и не се готвят за вероятността да настъпи сходна рецесия. И противоположното – дамите, които се грижат за себе си, имат собствен личен другарски кръг и лични ползи и резервират социализираността си, доста по-рядко се оказват изхвърлени самотни на брега след такава стихия.

Причината за това е, че с държанието си всеки от нас демонстрира на близките по какъв начин би трябвало да се отнасят те към него. Ако ние редовно подценяваме личните си ползи, то и близките последователно ще се научат да постъпват по същия метод с нас. Показвайте на сътрудниците си образец за това по какъв начин да се държат с вас въз основата на личното си държание и ще видите, че мъжът ще стартира да демонстрира към вас доста повече угриженост и деликатност – освен по време на рецесия, само че и в естествени моменти! /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР