Жени, избиратели с по-високо образование и от по-голям град дават

...
Жени, избиратели с по-високо образование и от по-голям град дават
Коментари Харесай

Жени, по-образовани и жители на голям град дават преднина на ПП

Жени, гласоподаватели с по-високо обучение и от по-голям град дават преднина на „ Продължаваме промяната “ пред ГЕРБ-СДС, сочат данните от екзитпола на „ Галъп интернешънъл болкан “.

Анкетите на социологическата организация сочат, че от гласувалите за Политическа партия процентът на дамите е 57, а на мъжете - 43. За ГЕРБ процентът е непосредствен: 53% дами, 47% мъже.

Разбивката по обучение сочи, че от избралите Политическа партия гласоподавателите с висше и полувисше обучение са 60%, до момента в който при ГЕРБ-СДС - 47, със приблизително обучение съотношението е 38% за Политическа партия и 48% - за ГЕРБ.

По отношение на местоживеене данните сочат, че от гласувалите за Политическа партия 20% са от София, 49% - от регионален град, 19 на 100 от различен град и 12 % от село. Съответно за ГЕРБ данните са 17% от София, 37% от регионален град, 25% от различен град и 21% от село.

„ Продължаваме промяната “, която за първи път се явява на парламентарни избори, е получила гласове от гласоподаватели, които на 11 юли са дали своя избор за други партии, както следва: 7% за ГЕРБ-СДС, 35% за „ ИТН “, 10% за Българска социалистическа партия, 22% за „ Демократична България “, 0% за Движение за права и свободи, 8% за други партии, сочат данните на „ Галъп “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР