Женевският автосалон отвори врати на 7 март, където голяма част

...
Женевският автосалон отвори врати на 7 март, където голяма част
Коментари Харесай

Китай се откъсва напред в областта на електрическата мобилност

Женевският автосалон отвори порти на 7 март, където огромна част от най-големите международни автомобилни производители показват най-новите си концепции за първи път. След абсурда с дизеловите излъчвания, в който няколко огромни автомобилни производители бяха упрекнати, че манипулират резултатите от тестванията за излъчвания, електрическата подвижност сигурно ще играе съществена роля на автосалона през тази година, защото промишлеността се стреми да показва своя ангажимент за по-чисто бъдеще, изясняват от уеб страницата Statista.

ARCFOX, отделение на пекинската компания BAIC, да вземем за пример сподели 3 нови концептуални суперелектромобила, в това число Arcfox-GT с 4 електрически мотора, генериращи 1020 к.с., осигуряващи на карбоновия монокок „ изстрелване “ от 0 до 100 км/ч единствено за 2,59 секунди.

 Arcfox-GT с 4 електрически мотора, генериращи 1020 к.с. Снимка: Международен автосалон в Женева.

Arcfox-GT с 4 електрически мотора, генериращи 1020 к.с. Снимка: Женевски автосалон.

Пистовият вид GT RACE EDTION е основан в R&D центъра на китайската компания в Барселона, като употребява най-новата технология за Formula E. Мощността му е 1632 к.с. Компанията показа и ECF Concept (Electric Concept Fox) - огромен SUV модел с минималистични линии.

 Пистовият вид GT RACE EDTION. Снимка: Женевски автосалон.

Пистовият вид GT RACE EDTION. Снимка: Женевски автосалон.

Peugeot разгласи новия градски електрически автомобил е-208 със 136 к.с. и 50 кВч литиево-йонна батерия, обещаваща пробег от 340 км. Дебют прави и градския многофункционален модел L City на българския производител на суперколи Sin Cars (макар че на автосалона е показан посредством английското си поделение).

 L City на българския производител на суперколи Sin Cars

L City на българския производител на суперколи Sin Cars

Сред останалите производители с електрически автомобили на своите щандове са Alfa Romeo с Tonale Concept, Aston Martin Lagonda с 3 концептуални коли, AUDI с 5 модела, в това число А6, A7, A8 и Q5 вид TFSIe, както и Q4 e-tron. BMW демонстрира 6 нови автомобила, само че множеството са хибридни.

Eлектрически транспортни средства за всеобщия покупател към момента са надалеч в бъдещето, а сегашното към момента принадлежи на моторите с вътрешно горене (ДВГ).

Но съгласно данни, събрани от асоциациите на автомобилопроизводителите и други индустриални групи, делът на електрическите автомобили от всички новорегистрирани пътнически коли през 2018 година е към момента едноцифрен на всеки от петте най-големи пазари в света.

Китай се откъсна надалеч напред във връзка с броя продадени електрически транспортни средства, в това число лекотоварни, само че нито една страна не може да се съпоставя с Норвегия във връзка с пазарния дял на електрическите автомобили. През 2018 г. всяка втора новорегистрирана в Норвегия кола е с електрическо задвижване, като този дял към този момент е невъобразим за множеството останали пазари в света.

 Infographic: Who Leads the Charge Towards Electric Mobility? | Statista You will find more infographics at Statista

Същевременно фирмите, които се чака да са измежду най-големите купувачи на електрически автомобили и самостоятелни транспортни средства като Lyft и Uber, все регистрират счетоводни загуби.

Lyft, която подаде документи за излизане на борсата предишния петък, разкри финансовите си достижения за 2018 година Според подадената информация, 30,7 милиона души са поръчали услуга за транспорт от един от 1,9 милиона водачи, предлагащи услугите си на платформата на Lyft. Общата сума на резервациите, т.е. общата сума, платена от пасажерите преди приспадане на каузи на водачите и други разноски, възлиза на $8,1 милиарда през 2018 година, което е забележителен растеж по отношение на $1,9 милиарда за 2016 година и $4,6 милиарда за 2017 година Приходите за самата Lyft са доста по-малки – към $2,1 милиарда, а загубата й за 2018 година са над $900 млн.

Това значи, че Lyft e много по-малка компания от главния съперник в Съединени американски щати – Uber. Uber обаче оперира на повече интернационалните пазари, като е генерирала резервации за $50 милиарда през предходната година, а приходите възлизат на $11,3 милиарда Общото сред двете компании е фактът, че не престават да губят пари с тревожни темпове. През 2018 година загубата за Uber е почти $1,8 милиарда, поставяйки въпроса дали бизнес моделът за „ повикване на кола с водач “ е резистентен в дълготраен проект.

През последните години услуги за споделена подвижност станаха доста известни в Съединените щати и на други места, защото от ден на ден хора осъзнаха, че притежаването на автомобил е неефективно, изключително в хронично претрупаните градски региони. Lyft се пробва да събере сред 20 и 25 милиарда $ при идното си IPO, до момента в който Uber, който също се чака да излезе на борсата през тази година, ще потърси от пазара и вложителите оценка сред 70 и 100 милиарда $, като това би било едно от най-големите IPO в историята.
 Infographic: How Uber and Lyft Measure Up | Statista You will find more infographics at Statista

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР