Женева. В годината, в която отбелязваме 70-та годишнина от Всеобщата

...
Женева. В годината, в която отбелязваме 70-та годишнина от Всеобщата
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова представи България пред Съвета на ООН по правата на човека

Женева. В годината, в която означаваме 70-та годишнина от Всеобщата декларация за правата на индивида и в която България е ръководител на Съвета на Европейски Съюз, сме все по- окуражени да пазиме правата на индивида във всички си политики. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова по време на сегмента на високо равнище на 37-та сесия на Съвета по правата на индивида към Организация на обединените нации, който се организира в Женева, оповестиха от пресцентъра на министерството .
Имаме отлична опция като страна да защитим кандидатурата си за член на Съвета по правата на индивида за интервала 2019-2021 година, добави министър Лиляна Павлова. Тя прикани делегатите да поддържат България по този й път и означи положителното съдействие на страната ни с всички страни членки на Организация на обединените нации и с организациите в границите на обединената конструкция - Службата на Върховния комисар по правата на индивида, УНИЦЕФ, Комитета за правата на хората с увреждания и други
Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз обърна внимание на отбраната от страна на държавното управление на обществените, икономическите и културните права посредством обучение, технологии и нововъведения, както и към непрестанните старания за протекция на детето, в това число на децата в неравностойно състояние, на децата с увреждания и децата имигранти. В рамките на нашето председателство на Европейски Съюз в допълнение внимание се отделя на ранното детство и на намаляването на детската беднотия, означи още Лиляна Павлова.
Министърът за Българското председателство обърна внимание, че страната ни отдава първостепенно значение на постигането на тъждество сред дамите и мъжете. Ясен и забележим образец за върха на България във връзка с овластяването на дамите е дейното им присъединяване в политическия живот и водачество във всички браншове на публичния живот, означи тя. Като образец тя уточни обстоятелството, че България е преди всичко в Европейски Съюз по дял на дамите в ИТ бранша с 30 % експерти със междинна степен на Европейски Съюз от 16 %, съгласно изследване на Европейския институт за тъждество сред половете.
В Женева министър Павлова се срещна с генералния шеф на Службата на Организация на обединените нации в швейцарската столица Михаел Мьолер и със заместник-ръководителя на Делегацията на Европейски Съюз Карл Халергард. По време на диалозите бяха разисквани актуалните районни и световни провокации. Министър Павлова изрази съпричастността на страната ни към умиротворителните задачи на Организацията на обединените народи и към самодейностите за поощряване на равенството сред половете. Министър Павлова срещна домакините си с главните целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР