Женева. Около 500 хиляди души може да умрат в Европа

...
Женева. Около 500 хиляди души може да умрат в Европа
Коментари Харесай

СЗО: Около 500 хиляди души ще умрат в Европа, ако не бъдат затегнати правилата срещу COVID-19

Женева. Около 500 хиляди души може да умрат в Европа в идващите месеци поради пандемията от ковид, в случай че страните от района не затегнат рестриктивните мерки. Това предизвести шефът на Европейското бюро на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге в изявление за BBC .

СЗО е „ доста разтревожена “ от увеличаващата се скорост на разпространяване на COVID-19 в Европа, по отношение на което специалистите предлагат да се продължи мярката за носене на защитна маска, както и да се имунизират всички, които към момента не са създали това. Както означи Клуге, идната вълна от ковид се следи в Европа заради наближаващата зима, ниските равнища на имунизиране в редица страни и появяването на по-инфекциозни варианти.

„ COVID-19 още веднъж стана водеща причина за гибел в нашия район “, акцентира той, добавяйки, че наложителната имунизация за битка с пандемията би трябвало да се преглежда единствено като последна мярка. В същото време Клуге уточни, че „ би било доста навременно “ да се стартира „ законодателна и социална полемика “ по този въпрос. „ Преди да прибягвате до наложителна имунизация, би трябвало да разгледате други принадлежности, да вземем за пример COVID-паспорти, които въобще не лимитират свободата, а в противен случай, оказват помощ за запазването й “, сподели той.

Властите на редица европейски страни, на фона на внезапното повишаване на заболеваемостта през последните дни, бяха принудени да засилят рестриктивните мерки, в това число за неимунизирани жители. По този метод те чакат да подбуден хората към по-активно присъединяване в акцията за имунизация и вследствие на това допустимо най-бързо да се образува стаден имунитет. По-специално, в Австрия се вкарва локдаун на 22 ноември, а Дания още веднъж вкара COVID-паспорти, които са нужни за посещаване на кина, нощни клубове и заведения за хранене, както и събития с присъединяване на повече от 2 хиляди души.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР