Женева. Изтребителите на ВВС на Швейцария придружиха самолет с руска

...
Женева. Изтребителите на ВВС на Швейцария придружиха самолет с руска
Коментари Харесай

РИА Новости: Швейцарските ВВС коментираха съпровождането на руския самолет

Женева. Изтребителите на Военновъздушни сили на Швейцария придружиха аероплан с съветска делегация и публицисти в небето над Женева като част от „ рутинна интервенция “, съобщи представителят на швейцарските Военновъздушни сили Делфин Алман пред РИА Новости в понеделник.
По-рано беше обявено, че аероплан с съветската делегация и публицисти от Кремъл, който ще отразяват диалозите сред президента на Русия Владимир Путин и френския президент Еманюел Макрон в южна Франция, беше ескортиран от два изтребителя на швейцарските военновъздушни сили над небето в Женева за няколко минути.
Алман сподели, че в тази ситуация приказваме за общоприета процедура.
" Държавният аероплан беше съпроводен от изтребители-бомбардировачи F / A-18 като част от рутинната полицейска въздушна работа, която постоянно се прави по време на полети на задгранични държавни самолети ", сподели събеседникът на организацията.
Тя добави, че сходни съпътстващи полети се организират постоянно и са самостоятелни от произхода на самолета. По време на ескорта се ревизира дали самолетът е регистриран. Швейцарските Военновъздушни сили управляват от 300 до 400 самолета от трети страни годишно.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР