Женева. Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом

...
Женева. Генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом
Коментари Харесай

„Известия“ : СЗО иска глобално споразумение за борба с пандемията през 2022 година

Женева. Генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че страните ще стартират договаряния за световно съглашение за справяне с пандемията през 2022 година, което ще укрепи механизмите за ръководство и финансиране. За това написа той в публикацията си, оповестена в понеделник във вестник „ Известия “ .

„ Трябва да изградим по-силни системи за здравна сигурност по целия свят. През 2022 година страните ще стартират договаряния за световно съглашение за справяне с пандемията, което ще помогне за подсилване на механизмите за ръководство и финансиране, както и на системите и инструментите, от които света се нуждае за предпреждение и попречване на епидемии и пандемии, подготовка за тях, разкриване и бърза реакция “, сподели ръководителят на СЗО.

Той също по този начин счита, че всички страни би трябвало да влагат в подсилване на системата на първичната здравна помощ. Според него точно тази система е в основата на даването на здравните услуги за всички.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР