Женева е най-скъпият град в света, ако става дума за

...
Женева е най-скъпият град в света, ако става дума за
Коментари Харесай

Цюрих и Женева са най-скъпите градове в света

Женева е най-скъпият град в света, в случай че става дума за цените на храната, а като място за живеене по-скъпо е единствено в Цюрих, показва годишната ранглиста на UBS Group. Тя класира градовете в света на база цени, приходи, покупателна дарба и какъв брой време се работи за покупката на избрани артикули.Данните демонстрират, че в Женева храната може да е скъпа, само че и там се печели най-добре измежду 77-те обхванати от изследването градове. Цюрих е на второ място по приходи, само че общо най-скъпият град в света. Това е по този начин главно поради цените на услугите, които са към 20% по-скъпи в сравнение с в Женева. Цените на артикули като смарт телефони, тв приемници и преносими компютри пък са с към 16 на 100 по високи, в сравнение с в Женева.
След Цюрих и Женева в класацията на най-скъпите градове следват Осло, Копенхаген, Ню Йорк, Токио, Милано, Лондон, Чикаго и Хелзинки.

Лос Анджелис е четвърти във връзка с приходите. Проучването демонстрира, че работещите в Цюрих се нуждаят от 38.2 часа, с цел да изкарат пари за нов модел Айфон. Живеещите в Йоханесбург да вземем за пример, би трябвало да се трудят 291.9, с цел да си разрешат същото устройство.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР