Жената, ранила двама души с макетен нож в супермаркет в

...
Жената, ранила двама души с макетен нож в супермаркет в
Коментари Харесай

Нападателката от Южна Франция е инвалид, но ще отговаря пред съда

Жената, ранила двама души с макетен нож в супермаркет в Южна Франция на 17 юни 2018 година бе приета за виновна за действията си от правосъден психиатър, съобщи Агенция Франс Прес.

Психиатричният обзор е посочил, че нападателката е способна да дава отговор за дейностите си и психическото й положение не може да бъде смекчаващо виновността събитие. Тя е приета за неработоспособен, само че по физически аргументи, акцентира прокуратурата. 24-годишната жена има неработоспособност от 80 на 100 заради проблеми в кръста. Заповедта за ареста й беше удължена през вчерашния ден с 24 часа. Предстои й да се яви пред съда през днешния ден във връзка със започването на процедура за опит за ликвидиране.

В неделя дамата, която е постоянна посетителка на магазин "Льоклер " в курорта Сен сюр Мер, покрай Тулон, рани с макетен нож чакащ на касата клиент и касиерка, която пробвала да се намеси. При нападението тя крещяла "Аллах акбар! " След ареста тя имала усложнения да изясни какво я е предиздвикало да извърши действието, решението за което взела сутринта. Извършителката съобщи, че била недоволна от живота си, оповестява прокуратурата, само че не е известна с прояви на принуждение или с радикализация.

"Според очевидците дамата е декларирала, че е избраница на Аллах, което не отхвърли при разпита. Но на този стадий няма никакви улики за връзка с Ислямска страна, прибавя още прокуратурата.

Прокурор в Тулон заяви, че съгласно очевидци дамата е декларирала, че Аллах й споделил да извърши нападението, че всички са неверници и че желае полицията да я убие. При обиска в жилището й са открити единствено остаряло копие на Корана и алжирско знаме. Компютърът й е иззет от управляващите.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР