Жената на бизнесмена Васил Божков – Елена Динева, няма да

...
Жената на бизнесмена Васил Божков – Елена Динева, няма да
Коментари Харесай

Съдът забрани на жената на Божков да иска свобода в следващите два месеца

Жената на предприемача Васил Божков – Елена Динева, няма да може да желае освобождение от ареста в идващите два месеца. Това реши в четвъртък апелтивният спецсъд. Причината за ограничаването е " корист с процесуално право ". Изключение от възбраната може да има единствено при влошено здраве, показват от съда. В последните два месеца съдът на два пъти се произнася по нейно искане да излезе на независимост. И двата пъти бе предписан отвод.

Заедно с Динева в ареста остава и секретарката на Божков Йоана Чолакова. И двете дами са упрекнати в присъединяване в незаконна група, ръководена от предприемача. По последни данни той се намира в Обединените арабски емирства дружно с бизнеспартньора си Георги Попов, също обвинен.

Чолакова може да излезе под домакински арест. Такова изключително мнение е подписал един от съдиите в тричленния състав – Николай Димитров. Останалите двама обаче са били на мнение, че тя би трябвало да остане под стража.

Веднага след ареста на Динева в края на февруари съдът реши, че тя може да остане на независимост против гаранция от 1.5 млн. лева Тогава арбитър Елена Попова постанови, че доказателствата по делото са " нищожни ", само че задоволителни за началния стадий на следствието. Досега от прокуратурата не са споделили по-конкретно какво тъкмо е правила Динева.

Тя е взела участие в управата на две фондации и твърди, че не познава никого от комисията по хазарта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР