Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, излиза от

...
Жената на бизнесмена Васил Божков - Елена Динева, излиза от
Коментари Харесай

Жената на Васил Божков излиза на свобода след 8 месеца в ареста

Жената на предприемача Васил Божков - Елена Динева, излиза от ареста с най-леката мярка за неотклонение - " подписка ". Това заяви Българска национална телевизия, като се базира на свои източници.

Според информацията наблюдаващият делото прокурор е изменил мярката й, защото на 27 октомври изтичат 8 месеца от задържането й, какъвто е срокът, в който някой може да остане в килия, в случай че няма ново обвиняване. Такова против Динева не беше повдигнато.

На 6 октомври Апелативният профилиран углавен съд промени мярката й на гаранция от 1 млн. лв., само че тя не заплати и не излезе от ареста.

Съдът се стимулира с имотното положение на брачната половинка на обвинения за 17 закононарушения хазартен необут, който към момента е в Дубай. Магистратите акцентираха, че Динева имала скъпи парцели в чужбина. Доказано било още, че скъпи картини също са нейно благосъстоятелност. По тази причина съдът не одобри нейните и на отбраната й причини, че запорите на имущество, дялове във компании и банкови сметки са спънка за заплащането на толкоз висока гаранция.

Адвокатът на Динева Людмил Рангелов обаче бе безапелационен, че обвинената не разполага с толкоз средства, също така счита заплащането на такава сума за свободата си за безсмислено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР