Жената, която вчера вечерта беше блокирана от протестиращи в София

...
Жената, която вчера вечерта беше блокирана от протестиращи в София
Коментари Харесай

Жената, оказала се блокирана на Ситняково: Искам да се движа свободно!

Жената, която през вчерашния ден вечерта беше блокирана от протестиращи в София на бул. „ Ситняково “ дружно с двете си деца, показа, че единственото, което желае, е да се придвижва свободно. Тя отхвърли повече мнения по проблема. На 40-ия ден от митингите в София се стигна до ескалация на напрежението, откакто дамата опита да премине през блокадата пред румънското посолство.

Часът е 9 вечерта. От трибуната на митинга пред Министерския съвет юрист Николай Хаджигенов приканва за обсада на кръстовището сред бул. „ Ситняково и бул. „ Шипченски проход “. 35 минути по-късно бул. „ Ситняково “ е блокиран. Настава безпорядък в придвижването по кръстовището. В продължение на 25 минути на фрагментите не се виждат произшествия измежду скандиращите. Отсъстват и представители на полицията, напомня хронологията на събитията bTV.

Около 22 ч. бял автомобил навлиза измежду блокадата. Стига се до спора сред протестиращите и шофьорката на автомобила. Зад кормилото на белия автомобил е жена, на задната седалка има две деца, на 2 и на 9 години.

От Министерство на вътрешните работи през днешния ден обясниха, че дейностите на протестиращите са били нерегламентирани и по тази причина чиновници на реда там не е имало. Получили са сигнал за случая. Напрежението е потушено, автомобилът с вреди по него се изтегля, а всички взели участие в спора са извикани на разпит в Първо районно. След среднощ дамата си потегли от районното. Срещу нея до момента няма подадена тъжба. Трима са задържани за нанасяне на вреди по автомобила. В районното са арестувани трима души поради нанесените вреди на автомобила.

От столичната полицията предизвестяват да се кара с нараснало внимание поради митингите. Подчертават, че заради „ безапелационния отвод на уредниците да съблюдават условията на закона, Столична дирекция на вътрешните работи не обезпечава провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е напълно на хората, които се самоопределят като уредници на противозаконните дейности, както и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища, прецизираха от полицията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР