Жената, която през април 2018 г. предизвика с паническите си

...
Жената, която през април 2018 г. предизвика с паническите си
Коментари Харесай

Осъдена е жената, предизвикала катастрофата с 6 жертви на Тракия

Жената, която през април 2018 година провокира с паническите си маневри злополуката на автомагистрала " Тракия " и починаха шестима души, е наказана на четири години затвор при първичен общ режим, оповестиха от Софийския областен съд в сряда.

Присъдата на 30-годишната Цвета Таскова е за нарушение разпоредбите на придвижване и причиняване на гибел по несъобразителност. При злополуката дамата се е пробвала да изпревари идващия от Бургас рейс на " Юнион Ивкони ", само че изгубила надзор над автомобила си и почнала да прави внезапни маневри. При една от тях се удря в рейса, едната гума на колата ѝ се заклещва в предния калник на рейса. Така той се наклонил встрани, обърнал се в канавката и умират шестима от пасажерите, а други 17 бяха ранени.

Прокуратурата и отбраната ѝ желаеха условна присъда за Таскова, която се призна за отговорна и изиска делото да се гледа по съкратената процедура. Съдът обаче постанови шест години затвор, които понижи с една трета на четири години при първичен общ режим.

Таскова губи за четири години и правото да ръководи автомобил. Тя е наказана и да заплати и разноските по делото, както и 20 хиляди лева поради неимуществени вреди на брат на починала жена при случая.

Пред медиите юристът на Таскова - Николай Кокинов, разяснява, че ще апелира присъдата. По думите му прокуратурата е подходила обективно, като е поискала условна присъда. Според Кокинов е голословно тежко ефикасното наказване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР