Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина

...
Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина
Коментари Харесай

Купила ли е жената на Гешев апартамент от офшорка, в която дял е имал и Ваклин?

Жената, която живее със зам.-главния прокурор Иван Гешев - Детелина Ханчева, си е купила чисто нов апартамент в София на доста ниска цена, демонстрира следствие на Frognews.
Медията показва нотариален акт, съгласно който през декември 2014 година за близо 86 км. м. в Зона Б -17, на ул. „ Ген. Столетов “ № 8, Ханчева е дала 40 000 лв.. С други думи приказваме за цена от 465 лева или 234 евро на квадратен метър. Според Frognews цените на парцелите в този регион и в интервала на договорката демонстрира, че най-ниските са сред 800 и 900 евро за кв. метър. Има още един доста любопитен факт - цената на въпросния апартамент е в пъти по-ниска даже от данъчната му оценка, споделя медията.
Сделката става посредством решение на офшорна компания, която купува дяловете на компания, благосъстоятелност на Александър Ваклин, който е очевидец по делото " Иванчева ", и неговия някогашен, по думите на самия Ваклин, съучастник Марио Кръковски.
Подробности
Детелина Ханчева купува поредно от компания " Министерски съвет Консулт 2010 " ЕООД три парцела. На 9 декември 2014 година, няколко дни преди рождения ѝ ден, тя купува жилище с повърхност 71,730 квадратни метра без общите елементи, според данните от Имотния указател. Апартаментът се намира на столичната ул. " Ген. Столетов " 8. Също през декември, само че две години по-късно, през 2016 година към жилището е прибавен и гараж с размер 18 кв. метра. Година по-късно имуществото е окрупнено с 542 кв. метра аграрен парцел, върху който е постройката с жилището и гаража. Фирмата-продавач е вложител на плана, който е приключен през 2014 година. Сградата е четириетажна, " с 12 жилището, на имот с огромно лице и тесни калкани ", както написа в описанието ѝ.
Данъчната оценка на недвижимия парцел е 102 183,60 лв.. Пазарната към този миг е към 150 000 лв.. Имотът обаче е продаден за 40 000 лв. . Представляващият продавачът - " Министерски съвет Консулт 2010 " ЕООД, Мирослав Чергаров декларира, че сумата е изплатена по банков път. В нотариалния акт от 2014 година е записано, че апартаментът се състои от предверие, кулоар, дневна с кухненски бокс и столова, спалня, кабинет, баня с тоалетна и балкон. Като се прибавят и 14 кв. метра идеални елементи от общите елементи, целия парцел е записано, че е 85,77 кв. метра + 7 кв. метра мазе.
Освен всички документи за право на благосъстоятелност, в нотариалния акт е записано, че е приложено и решение на едноличния притежател на  " Министерски съвет Консулт 2010 " ЕООД от 09.12.2014 година То е от същият ден, в който е подписан акта. Към този миг това решение следва да е взето от офшорната компания " Трансвю Холдинг Лимитид ", тъй като от 2012 до 2015 година тя се води едноличен притежател на капитала на " Министерски съвет Консулт 2010 " ЕООД. " Трансвю Холдинг Лимитид " обаче е представлявана от Марио Кръковски - съучастник на Детелина Ханчева в " Отеа ".
Офшорната компания " Трансвю Холдинг Лимитид " е записана на Сейшелите. Тя е представлявана или от Марио Кръковски, или от Валентина Никова Исакова-Николова, която е шеф на други компании свързани с предприемача.
На 7 август 2012 година Марио Кръковски и Александър Ваклин продават своите дялове от " Министерски съвет Консулт 2010 " на същата офшорка - " Трансвю Холдинг Лимитед ", като в договорката Кръковски е прокурист на представляващите офшорната компания Панайота Стефани и Христала Менелау. При договорката с продажбата на парцела на Ханчева, " Трансвю Холдинг Лимитид " е едноличен притежател на фирмата-продавач " Министерски съвет Консулт 2010 ".
" Не познавам Иван Гешев и Детелина Ханчева. Гешев го видях един път в профилираната прокуратура и той си обърна главата на другата страна. През 2009 година се разделихме с Кръковски. Имахме два общи плана дружно, които изпълнихме. Единият беше за постройката на " Скобелев " 11 - той взе два офиса там, които продаде. Действително не сме ликвидирали компанията, тъй като е комплицирана процедурата. Така ми стоят съдружия с всевъзможни хора, с които от дълго време нямам нищо общо ", разяснява Александър Ваклин пред " Капитал ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР