Жената, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13

...
Жената, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13
Коментари Харесай

Проговори жената на насилника, взривил се във варненски блок

Жената, живяла с Веселин Димитров - мъжът, който на 13 януари взриви жилището им във варненския квартал " Владислав Варненчик ", проговори за първи път. Пред Българска национална телевизия тя съобщи, че това е една 20-годишна история на домашно принуждение, приключила с гърмеж, двама починали и няколко фамилии, останали без дом. 52-годишната Антоанета споделя снимана в тил.

Връзката сред Антоанета и Веселин още от началото е белязана от експанзия и принуждение. Първоначално дамата вини себе си, надявайки се с времето се изгладят връзките. " С годините експанзията стартира да зачестява, със плесници, с пердах, удари по главата, по корема, общо взето по цялото тяло ", показа тя.

Веселин е желал да управлява целия ѝ живот - не я пуска да върви на работа, изолира я от близки и другари, заплашва даже сина ѝ и татко ѝ. В края на предходната година е следващият и финален свиреп побой над Антоанета. " Просто в действителност чашата преля, не устоях към този момент и си споделих, че би трябвало да има някакъв край и би трябвало да събера храброст, да се махна и да спре всичко това ", спомня си дамата.

Само 10 дни преди случая в блок 302, при който пострадаха десетки, Антоанета е настанена в предпазено жилище. Научава за случилото се от своя другарка по телефона. Все още не може да повярва, че мъжът, с който е живяла толкоз години, е кадърен на сходно действие. Опитва се обаче да стартира живота си отначало.

" Чувствам се по-свободна, даже не чувствам студа, прелестно е да излезеш на открито, откакто с години си бил затворен сред четири стени. Приятно е да видиш слънцето ", споделя още дамата.

Макар и постепенно, се възвръщат и съседите. Семейство Иванови живеят тъкмо над взривения апартамент и са измежду най-пострадалите. " Впоследствие разбрахме, че вредите са доста огромни и е можело и с нас да се случи нещо. Започваме от нулата дето се споделя, нямаме различен вид, просто късмет. Каквото работим, каквото остане ще влагаме тука ", разяснява Иван Иванов.

Хората към момента са в общински жилища и не знаят по кое време ще се върнат по домовете си, въпреки че получават поддръжката на десетки доброволци.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X&time
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР