Жената до Боян Петров Светлана Ненова призова издирването му да

...
Жената до Боян Петров Светлана Ненова призова издирването му да
Коментари Харесай

Жената на Боян Петров: Издирването да приключи! Майката и сестрата обаче - не

Жената до Боян Петров Светлана Ненова прикани издирването му да завърши, майката и сестрата на българския планинар обаче желаят избавителната акция да продължи.

По последна информация екипите от шерпи през вчерашния ден откриха принадлежности и материали, евентуално употребявани от алпинисти, само че без диря от него.

А фамилията му не губи вяра...

"Всеки ден се разсънвам с мисълта, че той ще продължи да живее. Вярвам, че се е скрил някъде, сгушил се е и мисли за нас по този начин, както ние за него. Няма да се предам, до момента в който не чуя някаква вест за ", споделиха майката и сестрата на Боян Александра и Ангелина Петрови пред NOVA.

Спасителите са намерили движимости на Боян Петров​

Спасител от екипа за Петров: Над лагер 2 се търси тяло, не жив човек​

Традицията им не повелява изпращане преди всяка от експедициите на българския планинар, а преди Хималаите дядо му Боян Ничев му споделя: "Бавно върви, бързо стигай! "

При последния си диалог с брат си, Александра го пита за какво отива на това студено място, откакто тук всичко е цъфнало и позеленяло, а той ѝ отговоря изрично: "Трябва да завърша задачата от 14-те върхове ".

Спасителите ще изкачат върха макар решението на дамата до Боян Петров

Няма и диря от Боян Петров над Лагер 3

Дъщерята на Боян Петров с обръщение във "Фейсбук "

Ако няма изпращане, наложително обаче има посрещане. По проект Боян е трябвало да се върне на 28 май, когато е рожденият ден на сина му.

Опитните катерачи допускат, че в случай че е станала покруса с българския планинар, тя ще се е случила на метри преди върха, където е най-опасният сектор.

"Той нищо не подценява, доста е систематичен, виновен ", изясни майка му.

"100% е жив! Той би трябвало да живее ", твърдо сподели дядо му.



Алпинисти и специалисти по външна политика са безапелационни, че сходна избавителна акция сред Китай и Непал е невиждана. А случила ли се е един път, ще се случи и втори, с цел да избави нечий различен живот.

"Винаги го учих на независимост. Казвах му - ти можеш да правиш каквото пожелаеш, само че с отговорност ", заключи Ангелина.

Много евентуално е Боян Петров да е паднал в бездна сред лагер 3 и връх Шиша Пангма, това съмнение е направил по-рано най-хубавият шерп в избавителната задача. "Това е персоналната доктрина на най-хубавия шерп, който е и другар на Боян. Той счита, че нещастието може да е станала поради покритите със сняг огромни пропасти. Там напълно леко отклоняване може да ти коства живота”, разяснява пред NOVA Кирил Петков, който е в Химилаите и взе участие в акцията.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР