Жената до алпиниста Боян Петров – Радослава Ненова, написа във

...
Жената до алпиниста Боян Петров – Радослава Ненова, написа във
Коментари Харесай

Жената до Боян Петров: От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив

Жената до алпиниста Боян Петров – Радослава Ненова, написа във „ Фейсбук”, че е взела решение спасителите да не изкачват връх Шиша Пангма през днешния ден, с цел да не рискуват живота си. Тя избира на слизане избавителните екипи да претърсят регионите, където има късмет да открият Боян жив.

„ Вчера в доста сложен за мен диалог взех решение да не се изкачва върхът през днешния ден. От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра – за мен животът и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно, не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи”, написа тя.



„ Затова, избирам на слизане избавителните екипи да претърсят регионите, където има късмет да открият Боян жив”, изяснява Радослава.

„ Ако за Боян борбата е завършила, дано си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, признателна съм за всички старания и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам, че като слязат, ще поемат различен риск, на различен скат, за друго нанагорнище..., само че персонално аз не искам да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук насетне са техни”, добави тя.

„ Поради огромния поток от информация и мнения, която витае, съм решила да опиша доста в детайли хронологията, обстоятелствата, имената, кореспонденцията и цените. Още не съм решила дали да го направя в пост, или в книга. Едно е несъмнено – написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян”, написа още Радослава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР