Демонстрация извън магазин за козметика след видео на мъж, който се бори с чернокожа жена, стана вирусно

...
Жената беше арестувана по подозрение за нападение и по-късно пусната
Коментари Харесай

Жената беше арестувана по подозрение за нападение и по-късно пусната под гаранция в очакване на допълнителни разследвания, казаха от столичната полиция.

Няма предполага, че мъжът е арестуван.

Изображение: Кадри от инцидента в Пекам, южен Лондон, станаха вирусни

Демонстранти се събраха пред магазина във вторник следобед, след като видеото беше споделено в социалните медии.

Кадри от конфронтация изглежда показват как мъжът, за когото се твърди, че е от азиатски произход, хваща чернокожата жена за гърлото, преди да я задържи за ръцете, докато тя се опитва да се освободи от хватката му.

Sistah Space, благотворителна организация, която подкрепя жени от африканско и карибско наследство, разкритикува полицията за арестуването на жената.

Руски хакери, които подкрепиха войната в Украйна и целевите болници в Обединеното кралство по време на пандемията от COVID са засегнати от санкции

Те казаха пред Sky News: „Това, което всички видяхме в това видео, беше травмиращо. Хората не разбират колко вълнуващо е това да се гледа, още по-малко да се преживява.

„Тази черна жена беше нападната и няма извинение за това, за да добавим обида към нараняването, тя беше арестувана и извършителят беше оставен сама на мястото на престъплението.

„Тя беше подведена от полицията и яростно нападната от престъпник без отговорност.“

Вижте тази публикация в Instagram

Публикация, споделена от Sistah Space (@sistahspace_)

-->

Благотворителната организация също сподели кадри в Instagram, показващи жени, които скандират „затвори го, затвори го " извън магазина по време на протеста.

Активистът Сейс Холмс-Луис публикува кадри в социалните медии, призовавайки хората да бойкотират магазина и да се съберат навън в 14:00, за да протестират мирно.

"Ние ударете ги по джоба, това е единственият език, който те разбират," каза той.

"Емоциите понякога могат да надделеят над нас, така че е важно да държим капак на емоциите и да бъдем много ясни относно нашата цел днес, което е да сме сигурни, че бойкотираме този магазин и всеки друг магазин, който ще се отнася с нас по унизителен начин и неуважително и ще извлича пари от общността и няма да влага нищо обратно."

Г-н Холмс-Луис каза пред Sky News: „Отидох, защото исках да се солидаризирам с чернокожите жени, рутинно малтретирани, които не са защитени и подкрепяни по начина, по който трябва да бъдат.

„Протестът беше мирен, целенасочен и изглеждащ за положителен резултат, който подкрепя въпросната дама.

„[Целта] на протеста беше да покажем хора, които се отнасят към жените по този начин, това не може да се направи и ние ще излезем със сила да ги подкрепяме и ако продължат да правят това, ще преместим бизнеса ни другаде.“

Той добави: „Видеонаблюдението не прави разлика, мъжът е 6 фута 2 инча и два пъти по-голям от дамата .

„Ако нямаше никой да снима и нямаше кой да подкрепи дамата, кой знае какво щеше да се случи. Има нива на насилие, които няма да приемем, не оправдава това, което е направил."

Прочетете повече в Sky News:
Разследване след злонамерен имейл, изпратен до училищата
"Бразилия butt lift' предупреждение след смъртта на британец в Турция
Poundland ще поеме до 71 магазина Wilko

Столичната полиция призова хората да запазят спокойствие, докато се извършва пълно разследване на инцидента .

Главен надзирател Себ Аджеи-Адох, началник на местната полиция за Саутуарк, каза: „Знаем, че хората ще бъдат разтревожени от циркулиращ онлайн видеоклип на инцидент в магазин.

"Нашите служители присъстваха в понеделник и продължават да разследват пълните обстоятелства на случилото се. Разследването ще включва преглед на действията на всички замесени.

"Бих искал да благодаря хората в нашата местна общност за това, че запазиха спокойствие и ни дадоха време да проведем задълбочено разследване.

„Ако имате информация, която може да ни помогне, бих ви помолил да се свържете с нас.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР