Жена, завърнала се преди 12 дни от пътуване до Северна

...
Жена, завърнала се преди 12 дни от пътуване до Северна
Коментари Харесай

Жена, пътувала до Италия, е приета в Инфекциозното отделение в Смолян

Жена, завърнала се преди 12 дни от пътешестване до Северна Италия, е призната през вчерашния ден в Инфекциозното поделение в Смолян с нараснала температура и леко изразена вирусна зараза. Това бе обявено след извършеното през днешния ден първо съвещание на Областния спешен щаб по отношение на риска от разпространяване на ковид. Пациентката към този момент се е почувствала добре, след прекараната нощ в болничното заведение през днешния ден няма демонстрация на инфекциозни признаци.

Това демонстрира, че дамата е клинично здрава, съобщи доктор Мими Кубатева, шеф на Регионалната здравна ревизия. На съвещанието на Кризисния щаб са разисквани ограничения и логаритми за деяние по отношение на риска от разпространяване на ковид.

Проби от пациентката, пътувала до Северна Италия ще бъдат изпратени за проучване за ковид, прецизират от РЗИ. Според доктор Кубатева приемането ѝ в Инфекциозното поделение на МБАЛ-Смолян е било малко пресилено, само че този случай е индикативен къде може да се бърка в сходни обстановки. Ще бъде обърнато внимание на персоналните лекари по-задълбочено да вършат преценка на събитията към всеки един пациент, завърнал се от Италия и Китай и проявените признаци, уточни шефът на РЗИ. Епидемичната конюнктура в региона е спокойна, прецизират от инспекцията.

Ген. Мутафчийски: Грипът се популяризира доста по-бързо от ковид

За влизащите в страната през ГКПП-Златоград ще се попълнят анкетни карти, включващи и информация от кои страни идват. Това е решено на днешното съвещание на Кризисния щаб. Картите ще се дават на РЗИ.

От Здравната ревизия приканват жителите да не се поддават на суматоха, да запазят успокоение и да се защищават като при грипна зараза. Препоръките включват да не се пътува към страни с открит ковид, да се заобикалят обществените събирания и контакти с заболели, да се съблюдава персонална и битова хигиена, да се подхващат ограничения за усилване на имунната система. При първи признаци за зараза, да се свържат с персоналния доктор, припомнят от РЗИ.

Властите безапелационни: Няма ковид и никой не крие случаи

Обявените в региона празнични събития не се анулират, в това число и организацията на кукерския празник Песпонеделник в Широка лъка, обявиха от Областната администрация.

Засега единствено уредниците на обичайните празнувания на 3 март на вр. "Св. Илия " край с. Ягодина оповестиха, че анулират събитието поради ковид.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР