Жена, удряла полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,

...
Жена, удряла полицай с белезници и нанесла му телесна повреда,
Коментари Харесай

Съдят агресивна майка, пребила полицай с белезници

Жена, удряла служител на реда с белезници и нанесла му телесна щета, апелира наложеното от Районния съд условно наказване от 1 година при тригодишен изпитателен период. Смята, че е почтена, и се опита да потвърди правотата си пред окръжните магистрати.

Спречкването е станало през юни предходната година. Двама дежурни автоконтрольори спрели за инспекция бял микробус на пазарджишкия бул. „ Христо Ботев “. От возилото слезли няколко души, събрали се към задната дясна гума и почнали да си приказват на ромски. Полицаите усетили, че лидерът мирише на алкохол, и поискали да го ревизират. Той обаче отказал да си даде документите, както и да отиде до патрулката, не изпълнявал никакви разпоредби. Заявил, че не бил карал и не можело да го ревизират. При опит да бъде заловен и заведен в патрулката се вкопчил с ръце в гумата и почнал гневно да се съпротивлява, като даже ритал с крайници.

Тогава се намесила майка му - нахвърлила се с викове върху чиновниците на реда, заудряла ги и завикала да пуснат сина. Успяла даже да вземе белезниците от ръцете на единия служител на реда и го заудряла с тях. Един от ударите попаднал в региона на предмишницата. От болката служителят на реда изгубил равновесие и паднал, а лелята се срутила с цялата си тежест върху дясната му ръка.

В мелето се намесила и живееща наоколо друга жена, излязла да види какво става, чувайки крясъците. Тя помогнала на униформените, като хванала „ в ключ “ ръцете на нападателната майка, а по този начин въпреки всичко синът бил закопчан с белезници и спретнат в патрулката. За тази смелост, откакто пуснала ромката, дамата също получила няколко удара с белезниците. На финала на екшъна бойната дама си прибрала белезниците в джоба и не желала да ги върне на служителите на реда. Наложило се да бъдат взети със мощ.

Пред съда дамата още веднъж бе също толкоз надъхана. Тя опита да се показа за жертва, която единствено се е защитавала. Твърди, че бусът бил спрян, с цел да смени синът спукана гума. И че инспекцията била прераснала в полицейски произвол.

Последната дума кой крив и кой прав имат магистратите от Окръжен съд - Пазарджик. Делото е оповестено за решение. Срокът за изговаряне на решението е едномесечен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР