Жена твърди, че мъжът ѝ е починал след пет операции

...
Жена твърди, че мъжът ѝ е починал след пет операции
Коментари Харесай

Жена твърди, че мъжът ѝ е починал след пет операции в две болници

Жена твърди, че мъжът ѝ е умрял след пет интервенции в две лечебни заведения.

Според Роза Попова брачният партньор ѝ е станал жертва на лекарска неточност. Той умира на 27 декември в болница "Света Екатерина " след осъществени 5 интервенции в две лечебни заведения. Съпругът на Роза Райко Попов е на 60 години. На 28 ноември постъпва в болница "Света Екатерина " за проучвания. Мъжът има пролеми със съдовата система и аневризми в коремната празнина. След направените проучвания се постанова незабавна интервенция.

Следва консултация с уролог от Александровска болница, която не установи здравословен проблем, друг от естествената следоперативна симптоматика. Направен е скенер, който установи съществуването на лезия на единия бъбрек. По думите на Роза лекарите в болничното заведение са скрили казуса от нея и мъжа ѝ. На 10 декември Райко Попов е превозен до Александровска болница за незабавна интервенция. Направена е интервенция за премахване на уретера с лезия. Лекарите оповестяват на Роза, че интервенцията е сполучлива. Около 21 часа на същия ден Райко звъни на брачната половинка си – получил е задръстване на байпаса на крайници му. Налага се превозване назад към Кардиологичното поделение на болница "Света Екатерина ".

Проверката на Изпълнителна организация "Медицински одит " не открива нарушавания по време на лекуването. На 12 декември Райко Попов е превозен назад до болница "Света Екатерина ". Започва интервенция на крайници. Роза твърди, че чува от чиновниците в болничното заведение, че причина за запушването на байпаса е неверно лекуване.

От Александровска болница изпратиха писмена позиция до Нова телевизия, съгласно която всички дейности, операции, диагностично-лечебни процедури са навременни, в цялостен размер и в сходство с разпоредбите за положителната здравна процедура.

На 13 декември и в резултат на затруднения се постанова втора интервенция за премахване на бъбрек и изчистване на зараза от корема.

През идващите дни положението на Райко се усложнява – открит е Синдром на Гилен-Баре - aвтоимунно заболяване. Интубиран е и съвсем неподвижен, само че на 27 декември умира.

По думите на Роза в неофициален диалог анестезиолог от "Света Екатерина " удостоверява лекарска неточност.

От Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване "Света Екатерина " изпратиха писмена позиция по случая. Според екипа на болничното заведение настъпилите усложниения на Райко Попов не са в резултат на лекарска неточност, а на главно заболяване – предишни байпаси във връзка анавризмална болест на долните крака, както и на зародилите такива в хода на незабавните положения.

Аутопсията открива, че Райко Попов е умрял от редица болести, измежду които синдром на Гилен – Баре. Роза не има вяра на това умозаключение, нито на инспекцията на Медицинския одит. Подала е сигнал до Софийска градска прокуратура – назначена е инспекция по случая.

В случая със брачна половинка на Роза не би могла да даде явен отговор на това дали е позволена неточност, изясни юрист Шаркова. Аутопсията ще покаже повода за гибелта и другите патологични процеси в тялото, само че в следствие правосъдните специалисти са тези, които ще кажат дали има причинна връзка сред дадени дейности или бездейства и крайния резултат. Това е извънредно комплициран развой и по тази причина делата протичат доста дълго време, сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР