Жена твърди, че е вписана в секционна избирателна комисия без

...
Жена твърди, че е вписана в секционна избирателна комисия без
Коментари Харесай

Жена стана част от изборната администрация, без да разбере

Жена твърди, че е вписана в секционна изборна комисия без нейно познание.

73-годишната Любка Христева взема решение да се записва като наблюдаващ на идните избори, само че получава отвод.

„ Тогава се обърнахме към ЦИК, оттова ни споделиха, че съм записаната към изборна секция, за което аз нито знаех, нито подозирах, нито някой е приказвал с мен… като зам. –председател, от „ Обединени патриоти “, споделя Христева.

Жената демонстрира подадената от нея тъжба в Районната изборна комисия, в прокуратурата и в Комисията за отбрана на персоналните данни.

„ Никой не е приказвал с мен, нито съм подавала молба да бъда записана и бях безпределно озадачена “, изяснява Любка.

След диалози с партиите, членували в обединението „ Обединени патриоти “ стана ясно, че Любка Христева е вписана като член на комисия от НФСБ, в този момент част от патриотичната коалиция „ Воля –НФСБ “. В своя позиция от партията настояват, че дамата персонално е декларирала предпочитание за това.

„ Любка Христева е декларирала своето предпочитание за присъединяване като член на 36 СИК в 23 МИР София и въз основа на това е препоръчана като такава в първичния лист, изпратен до РИК. Впоследствие, при направена прецизна инспекция се открива, че същата не може да съставлява НФСБ и да бъде излъчена от нейна квота, защото е изключена от партията поради неплащане на членски импорт.

Поради тази причина навреме е сменена с представител на НФСБ “, гласи позицията на НФСБ.

Любка отхвърля да е заявявала сходно предпочитание и още веднъж споделя, че не е подавала молба за член на секция. От Комисията за отбрана на персоналните данни признават, че има въпросителни в процеса по регистриране на членове на СИК.

„ Партиите и обединенията за жалост на практика устно се договарят с тези физически лица. На процедура не могат да го потвърдят посредством писмените доказателства пред комисия за отбрана на персоналните данни и се оказва, че лицето има право “, разяснява ръководителят на комисията Венцислав Караджов.

От прокуратурата споделят, че към момента не са осведомени със случая. А Избирателната комисия в 23 регион ревизира случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР