Жена, тръгнала днес преди обяд към приюта за бездомни кучета

...
Жена, тръгнала днес преди обяд към приюта за бездомни кучета
Коментари Харесай

Пловдивчанка смая полицаите на КПП-то с обяснение

Жена, тръгнала през днешния ден преди обяд към приюта за бездомни кучета на Пазарджишко шосе, се върна назад в Пловдив, без да премине през контролно-пропусквателния пункт, написа "Марица " Симпатичната дама смая служителя на реда с обяснението, че желае да ревизира на място по какъв начин да кастрира улични котки.

Зооветеринарният комплекс се намира тъкмо след КПП-то. Униформеният я попита дали носи декларация, само че се оказа, че тя не се е сетила да я извади от уеб страницата на принтер и да я попълни, преди да стигне "бариерата ".

"Имам осем улични котки и ги прибрах през зимата у дома. Искам да ги закарам да ги кастрират, да ги върна назад и да ги пусна на улицата, защото към този момент е топли. Нямам телефон на приюта, а и той е за бездомни кучета.

Не знам на кой телефон да се обадя, с цел да ми обяснят, какви са процедурите. Кажете какво да върша? ", попита учтиво служителя на реда дамата. Той й предложи да се върне в града.



" В почивните дни нямаме лекарски екип, само че във вторник заповядайте дружно с котките - ще ги кастрираме ", сподели шефът на общинското дружество и в детайли изясни на дамата, че след кастрацията котките би трябвало да преспят в приюта една нощ и на идващия ден тя може да ги вземе.

Услугата е безвъзмездна, тъй като помагате за намаляването на популацията на бездомните животни ", изясни шефът на комплекса Георги Божев.

По КПП-тата през днешния ден до обяд нямаше стълпотворение, каквито стават в пиковите часове в работните дни. И на най-натоварените входно-изходни артерии се събираха по четири-пет автомобила. Минаваха бързо.

Извънградският рейс от Пловдив за Стамболийски и Кричим по насила провокира скупчване на коли на КПП-то на Пещерско шосе.

При инспекция на пасажерите се оказа, че един от тях няма декларация. Как да се връщам назад, отивам при болен, разстрои се пасажерът. Спаси го водачът, който прозорливо носеше празни бланки. "Отбийте се настрана и я попълнете ", предложи служителят на полицията.



В извънградския автобус имаше най-вече четирима - петима пасажери. "Всеки път стопираме и чакаме да ревизират пасажерите. От нас, водачите, също желаят заявления. Показвам персонална карта, имам и маска ", разказа лидерът.

За всички водачи във компания "Хеброс бус " са принтирани заявления. Преди да потеглят на път, всеки на първо време взима бланки, с цел да не се стига до недоразумения на КПП-та.

Не единствено на КПП-та, само че и в Пловдив през кръстовищата на Сточна гара, Чифте баня, колелото на Централна гара, по бул. "България ", "Руски ", "Васил Априлов ", където нормално има тапи в това число и в събота, е празно.

Колите минават пренос, а на червен светофар се изчакват най-вече три - четири автомобила и то - в една лента от две - три.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР