Жена спечели местните избори в Индия почти две седмици след

...
Жена спечели местните избори в Индия почти две седмици след
Коментари Харесай

Мъртва жена спечели местните избори в Индия

Жена завоюва локалните избори в Индия съвсем две седмици след гибелта си, тъй като поддръжниците ѝ съблюдаваха обещанието си да я поддържат в символ на почитание, оповестиха публични лица.

Ашия Би събра близо 44% от гласовете в конкуренцията за място в общински цивилен орган в най-населения индийски щат Утар Прадеш този месец и беше оповестена за победителка посмъртно.

Популярната 30-годишна кандидатка, се разболя, съгласно известията от остра белодробна и коремна зараза, и умря единствено 12 дни преди вота.

Съпругът ѝ уведомил изборните управляващи, само че регионалният чиновник Бхагван Шаран съобщи пред Агенция Франс Прес, че не е имало процедура за унищожаване на името ѝ от бюлетината.

" След като един път стартира изборният развой, той не може да бъде спрян ", сподели Шаран.

Преди да почине, Би се оказа огромен шлагер измежду гласоподавателите и мнозина взеха решение въпреки всичко да пуснат бюлетината си за нея в символ на почитание и удивление.

" Ашия се сприятеляваше елементарно и хората не желаеха да нарушат обещанието за поддръжка, което ѝ дадоха, а оттова и резултата ", споделя локалният гражданин Мохамед Закир пред вестник " Таймс ъф Индия ".

Съпругът ѝ Мунтазим Курейши съобщи, че Би е " спечелила сърцата със спокойното си държание ".

" Нашите гласове са респект към нея ", цитира вестникът думите на различен гласоподавател, Ариф.

Личната, фамилната и общностната преданост постоянно играят решаваща роля в от време на време колоритните и безредни избори в Индия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР