Жена шофьор е блъснала автомобила на кмета на столичния район

...
Жена шофьор е блъснала автомобила на кмета на столичния район
Коментари Харесай

Жена шофьор блъсна автомобила на столичен районен кмет, избяга от инцидента

Жена водач е блъснала автомобила на кмета на столичния регион " Слатина " Георги Илиев, след което е избягала от местопроизшествието, описа самият той в обществената мрежа Фейсбук.

По думите му случаят се е случил на кръстовището на ул. " Хенрик Ибсен ", до момента в който той чакал да завие по бул. " Гоце Делчев ". Илиев се е разминал единствено с травма и не е съществено потърпевш, само че е засегнат от държанието на другия лидер – дамата в началото се съгласила да реалокират колите си настрана, с цел да не пречат на придвижването, а откакто се качили да го сторят, тя отпрашила.

Ето какво описа Георги Илиев за злополуката:

" Вчера (бел. ред. в събота) трябваше да имам среща с другар, който не бях виждал от години - неговите задължения са повече от моите, тъй като управлява клон на огромна интернационална компания.

Те имаха и цех за произвеждане в България, само че, доколкото разбрах, се е наложило да го затворят, заради несъответстващите реакции на страната и кмета на града, в който е фабриката, на проблемите им с намирането на личен състав.

Планът беше да си поговорим за “доброто остаряло време” (познаваме се повече от 20 години), за “нестабилното, само че вдъхващо оптимизъм, настояще” и “бъдещите ни креативен планове”.

Но, както е споделил Народа: “Човек допуска, Господ разполага.” - срещата бе осуетена от един случай.
Бях спрял на светофара на Т-образното кръстовище, където бул. Хенрик Ибсен продължава като бул. Петко Ю. Тодоров, и чаках да направя ляв завой по бул. Гоце Делчев.

Пред мен имаше спрял различен автомобил и се бях обърнал наляво, наведен напред в очакване на зелената светлина, когато в управлявания от мен автомобил се заби различен. Ударът не беше доста мощен, само че несъмнено беше непредвиден.

След първичния потрес, който мина за секунди, слязох от колата да видя добре ли са пасажерите в другата. Слезе и дамата, която я управляваше. Видях, че няма съществено потърпевши и предложих да преместим колите на спирката на рейсовете, с цел да освободим кръстовището.

Вече светеше зелено и направих въпросната маневра, слязох от колата и, за моя огромна изненада, другата кола я нямаше зад мен - лидерката беше решила да избяга.Това се случи напълно малко след 17 ч. Обадих се на 112 и получих доста съответна реакция, операторката се интересуваше най-вече за здравето ми, свърза се с КАТ и сподели да очаквам патрулна кола.
Преместих автомобила от спирката (все отново тя си е за автобусите) и съумях да намеря място за паркиране тъкмо насреща - преди спирката в противоположна посока.
И зачаках…
Патрулката пристигна след към час, а служителите на реда бяха относително общителни, като с изключение на от документите ми, още веднъж се интересуваха от здравословното ми положение.

Адреналинът към този момент беше ме отпуснал и почвах да усещам все по-силна болежка в лявата част на кръста, с която бях поел удара заради характерната поза, която бях заел, чакайки на светофара за ляв завой.
Повикаха кола за спешна помощ, която пристигна след 15-20 минути, и по предложение лекаря, който ме прегледа обширно (дори ми мери кръвно и сатурация), ме откара в Пирогов за прегледи от експерти.

В колата за спешна помощ друсаше извънредно, но толкоз извънредно, че не можах да допускам, когато видях стикер в нея, гордо обявяващ, че това е една от колите за спешна помощ, закупени неотдавна с европейски средства от “Региони в напредък 2014-2020” по капиталов план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ " на стойност 163 897 815,62 лева
Пристигнахме в Пирогов към 19 ч.

3 часа и половина по-късно, след шест рентгенови фотоси, един ултразвук, една инспекция за алкохол (показа 0,0 промила) и два прегледа от експерти (травматолог и хирург), се насочих с такси към Столична дирекция на вътрешните работи.
Искам да благодаря на тези от вас, които по време на стоенето и чакането в коридорите на Пирогов, ме разпознаха и пристигнаха да ме питат по какъв начин съм, въпреки да бяха там заради проблеми с техни близки - трогнахте ме! Контузията не е сериозна, само че мъчителна и ми предписаха покой и обезболяващи - все неща, които не ползвам…

В Столична дирекция на вътрешните работи дадох подробни сведения и се поинтересувах дали посредством камерите са разкрили другия автомобил (установили са го) и какво наказване може да получи за овакантяване мястото на ПТП - санкция и до 6 месеца лишаване на книжката…
Потвърдиха с кимане, че това, което им дадох като сведение и което ви описах тук за самото произшествие, се вижда и на записа от камерите.

Говорихме импровизирано за системата на Министерство на вътрешните работи и нужните промени в нормативната база, в това число и в размера на глобите.
6 часа и половина след случая си бях у дома, само че нямах сили да ви опиша всичко това, по тази причина го върша тази заран и ви искам здраве и липса на произшествия! "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР