Жена се представяла за секретарка или любовница на главния прокурор

...
Жена се представяла за секретарка или любовница на главния прокурор
Коментари Харесай

Опасен чар: Севда се писа любовница на Цацаров

Жена се представяла за секретарка или държанка на основния прокурор и изтъквайки този си имидж, обещавала на попаднали в ареста хора да уреди стартирането им на независимост против възнаграждение. Понякога Севда Сотирова сменяла версията и твърдяла, че е прокурор от София, който елементарно може да убеди съда да промени мярката на даден задържан от „ задържане под стража” в по-лека. За това желала разнообразни суми, като в последния засечен от полицията случай ставало дума за 20 000 лева В този проблем Севда дала обещание да даде рушвет на състав на Пловдивския апелативен съд, който да освободи от ареста арестуван за трафик на опиати в Хасково. Това стана ясно, когато Севда и задържаният дружно с нея неин брачен партньор Илиян Сотиров желаеха от същия Апелативен съд да промени ограниченията им в по-леки. „ Потвърждаваме определението на Окръжния съд, с което оставате в ареста. И добре че не пуснахме и индивида, на който сте дали обещание да излезе на независимост, откакто подкупите арбитър от Апелативния съд”, разгласи ръководителят на състава Веселин Ганев.

„ Това е един случай, който припомня кино лентата „ Опасен чар”. Сотирова е казвала, че работи от името на почитан магистрат, като това е продължавало много години”, съобщи прокурорът Николай Божилов. Севда и Илиян Сотирови са с обвинявания в машинация и пране на пари, като активността им се разпростирала и до Смолян и Девин. Според юриста на задържаното семейство Йордан Давчев Илиян единствено е возил жена си до разнообразни обитаеми места и не може да носи наказателна отговорност за тези закононарушения. „ Това е неистина, няма нищо вярно”, реагира Севда Сотирова, когато чу, че остава в ареста, тъй като е налице обосновано съмнение, че е мамила хора и е прала пари.

Определението на съда е дефинитивно, само че след време юристът на Сотирови може да направи нов опит да ги измъкне от ареста.
тагове сотир цацаров основен прокурор севда държанка измама
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР