Жена със съмнение за инсулт чакала два часа и пет

...
Жена със съмнение за инсулт чакала два часа и пет
Коментари Харесай

Жена със съмнение за инсулт чакала 2 часа линейка, Бърза помощ определили случая за неспешен

Жена със подозрение за инсулт чакала два часа и пет минути кола за спешна помощ в столицата. За случая осведоми Дарик синът на потърпевшата, като посочи, че е подал сигнал на телефон 112 в 19:00 ч. нощес, а екипът на незабавна помощ е дошъл на адреса в ж.к. „ Свобода ” в 21:05 ч. За благополучие подозрението за инсулт било отхвърлено след обширен обзор от лекарите. От Столичния Център за незабавна здравна помощ обясниха, че още при подаването на сигнала към тях, екипите им са открили, че казусът не е незабавен, защото признаците не отговаряли на инсулт, а същия ден дамата била прегледана и от невролог.

Николай Бакалов потърсил кола за спешна помощ след рекомендация от невролог, на който той описал признаците на 73-годишната си майка.

„ В 19:00 ч. позвъних на незабавния телефон 112 и надлежно подадох сигнал за майка ми. Оплакванията - бумтене в лявото ухо, изтръпване на лявата ръка. Жената, която беше на незабавния телефон се опита да влезе във връзка със Спешна помощ. След към 1 минута ми се включи и ми сподели, че всички оператори са заети “, изясни Бакалов.

Следва наново търсене на незабавна помощ в 20:17 ч.:

„ След което колата за спешна помощ пристигна в 21:05 ч. Пристигна екип от двама доктори. Единият - кардиолог. Извършиха медицински обзор и се получи доста неприятно, тъй като от самото начало трепериш по кое време ще дойдат. Твой непосредствен има потребност от умело здравно мнение въпреки всичко “, изясни Бакалов.

От Спешна помощ обаче прецизираха, че лекарите им са разграничили случая като неспешен, тъй като признаците не отговаряли на подозренията на околните на старата жена.

„ Нашите диспечери безусловно вярно са определили случая с код „ зелено “ и по-късно на противоположна връзка също е било код „ зелен “, т.е. всичко е било вярно. Триаж „ зелено “ дава 2 часа, тъй като „ алено “ е 8 минути; „ жълто “ е час и половина. Ние сме отишли навръх двата часа. Така че този случай е брилянтен за това какво значи човек да има подозрение, като той не е професионален доктор и какво значи да бъде установено вярно от експерти. Той не е подал животозастрашаваща обстановка. Това е кола за спешна помощ и броени часове преди този момент дамата е била на невролог “, сподели Катя Сунгарска, представител на Спешна помощ. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР