Жена, събираща боклуци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка,

...
Жена, събираща боклуци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка,
Коментари Харесай

Морето изхвърли на брега кофичка от кисело мляко от 1976-а

Жена, събираща отпадъци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка, откри пластмасова кофичка от кисело мляко с надпис за Олимпийските игри в Монреал от 1976 година, заяви изданието Метро, представено от DarikNews.bg.

Маите Момпо описа, че вниманието й е привлякла марката " Йопле ", тъй като тя е изчезнала от испанските супермаркети от дълго време – още през 2001 година

" Вгледах се по-внимателно и открих, че е от към 1976 година ", посочи Маите Момпо. Тя акцентира, че находката й демонстрира какъв брой незабавно би трябвало да бъдат спрени от приложимост пластмасовите опаковки.

Върху пластмасовата кофичка написа: " Официален снабдител на Олимпийските игри в Монреал 1976 " на испански език. Според Маите Момпо, с цел да се разгради тя, ще й трябват 150 години.

" Това е екоцид на планетно равнище. Пластмасата освен убива милиони животни годишно, само че е и в хранителната ни верига. Изследвания демонстрираха в последно време, че 90 % от солта ни съдържа микропластмаса. Същият % е и в питейната вода ", сподели Маите Момпо.

Микропластмасата се образува от разграждане на по-големи части пластмаса. Тя също по този начин се създава за задачите на козметичната промишленост. Малките късчета елементарно минават през филтрационните системи и навлизат в международния океан, където са опасност за морския живот. Въздействието й върху човешкото здраве още не е конкретизирано, само че се счита, че човек гълтам към 50 000 пластмасови частици годишно и вдишва още толкоз.

 



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР