Жена, събираща боклуци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка,

...
Жена, събираща боклуци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка,
Коментари Харесай

Морето изхвърли в Испания запазена кофичка от кисело мляко на 44 години

Жена, събираща отпадъци в Дения, на испанското крайбрежие Коста Бланка, откри пластмасова кофичка от кисело мляко с надпис за Олимпийските игри в Монреал от 1976 година, заяви Метро.

Маите Момпо описа, че вниманието й е привлякла марката - " Йопле ", тъй като тя е изчезнала от испанските супермаркети от дълго време - от 2001 година

" Вгледах се по-внимателно и открих, че е от към 1976 година " - посочи Маите Момпо. Тя акцентира, че находката й демонстрира какъв брой незабавно би трябвало да бъдат спрени от приложимост пластмасовите опаковки, съобщи Българска телеграфна агенция.

Върху пластмасовата кофичка написа " Официален снабдител на Олимпийските игри в Монреал 1976 " на испански език. Според Маите Момпо, с цел да се разгради тя, ще й трябват 150 години.

" Това е екоцид на планетно равнище - сподели Маите Момпо. - Пластмасата освен убива милиони животни годишно, само че е и в хранителната ни верига. Изследвания демонстрираха в последно време, че 90 % от солта ни съдържа микропластмаса. Същият % е и в питейната вода. "

Микропластмасата се образува от разграждане на по-големи части пластмаса. Тя също по този начин се създава за задачите на козметичната промишленост. Малките късчета елементарно минават през филтрационните системи и навлизат в международния океан, където са опасност за морския живот. Въздействието й върху човешкото здраве още не е конкретизирано, само че се счита, че човек гълтам към 50 000 пластмасови частици годишно и вдишва още толкоз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР