Жена, събираща боклуци на испанското крайбрежие Коста Бланка, намери пластмасова

...
Жена, събираща боклуци на испанското крайбрежие Коста Бланка, намери пластмасова
Коментари Харесай

Морето изхвърли кофичка от мляко на 44 години

Жена, събираща отпадъци на испанското крайбрежие Коста Бланка, откри пластмасова кофичка от кисело мляко с надпис за Олимпийските игри в Монреал от 1976 година, споделя " Метро ".

Маите Момпо се изненадала, че кофичката е с марка " Йопле ", тъй като тя е изчезнала от испанските супермаркети от дълго време - от 2001 годидана, написа БНР.

" Вгледах се по-внимателно и открих, че е от към 1976 година ", споделя още Маите Момпо. Тя акцентира, че находката й демонстрира какъв брой незабавно би трябвало да бъдат спрени от приложимост пластмасовите опаковки.

Върху пластмасовата кофичка написа " Официален снабдител на Олимпийските игри в Монреал 1976 " на испански език. Според Маите Момпо, с цел да се разгради тя, ще й трябват 150 години.

Пластмасата освен убива милиони животни годишно, само че е и в хранителната ни верига. Изследвания демонстрираха в последно време, че 90% от солта ни съдържа микропластмаса. Същият % е и в питейната вода.

Микропластмасата се образува от разграждане на по-големи части пластмаса. Тя също по този начин се създава за задачите на козметичната промишленост. Малките късчета елементарно минават през филтрационните системи и навлизат в международния океан, където са опасност за морския живот.

Въздействието й върху човешкото здраве още не е конкретизирано, само че се счита, че човек гълтам към 50 000 пластмасови частици годишно и вдишва още толкоз.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР