Жена с офицерски пагон в надпреварата за Дондуков“ 2 е

...
Жена с офицерски пагон в надпреварата за Дондуков“ 2 е
Коментари Харесай

Кандидатът за вицепрезидент: Ще дойде момент, в който ще има и жени пилоти в изтребителната авиация

Жена с офицерски пагон в конкуренцията за „ Дондуков “ 2 е казус в новата ни история.

„ Свикнала съм да поемам провокации като боен и състезател. Не ме плашат. Като жена и майка съм привикнала да излизам от зоната си на комфорт. Така дисциплинирам и нашите деца “, разяснява пред  полковник Невяна Митева решението си да се кандидатира за вицепрезидент, която дружно с проф. Анастас Герджиков, бе издигната от Инициативен комитет.



" Чуваме много лъжи (по мой адрес - бел. р.). Това беше една от аргументите, които ме предизвика да се включа като претендент за вицепрезидент в двойка с проф. Герджиков. Именно тъй като считаме, че истината е една, тя е извънредно значима и би трябвало да се съблюдават законите на нашата Република България ", сподели Митева.

Тя разяснява и проблема с решението на Конституционния съда за двойното поданство на Кирил Петков. По думите ѝ Конституцията би трябвало да се съблюдава, изключително когато приказваме за господство на закона.

Митева отхвърли да даде оценка като боен на досегашните президенти в ролята им на висши главнокомандващи, защото това, по думите ѝ, опонира на " воинската нравственос и морал ". Според нея тази оценка ще направи историята.

Що се отнася дали ще оказва помощ на проф. Анастас Герджиков в ролята му на главнокомандващ, в случай че бъдат определени за президент и вицепрезидент, Митева съобщи: " Вярвам, че дружно ще се допълваме в екип. Винаги съм подготвена да дам съвет от моята компетентност ".

Основната роля на президента в ролята му на главнокомандващ е да дава " непоклатимост в защитата ", счита Митева.

" Сблъсквала съм се с доста обстановки в моята военна кариера, с отдалеченост на времето могат да се дефинира като дискриминация. Моите висши командири са считали, че не съм била задоволително квалифицирано, само че това още повече ме стимулираше и мотивираше да потвърждавам, че мога да се оправям и в това занятие. Те повярваха в мен. Искам да окуража всички млади девойки, че в случай че имат вяра в себе си, ще се случи това, за което мечтаят ", сподели Митева, която е ръководител на Сдружението на дамите военнослужещи.

Според нея скоро ще пристигна миг, в който ще има и дами водачи в изтребителната авиация. Имало е две дами, които са били признати в изтребителната авиация, само че след това са избрали да преминат в транспортната. " Това е техен персонален избор, само че зад този персонален избор от време на време се крият зрънца подозрения дали в действителност са били добре признати в мъжкия колектив на авиобаза " Граф Игнатиево ", сподели Митева.

" Не скърбя за спортната си кариера ", сподели Митева, която е била професионална плувкиня и на 18 години взе участие в Олимпиадата в Сеул. Спортът ѝ е дал доста, само че това е било самостоятелна дисциплинираност, а военната ѝ кариера я е научила, че има хора, които ти пазят гърба и можеш да разчиташ на тях.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР