Жена с български произход сигнализира, че от посолството все още

...
Жена с български произход сигнализира, че от посолството все още
Коментари Харесай

Посолството ни отказа евакуация на украинка с български произход

Жена с български генезис алармира, че от посолството към момента не са подхванали никакви дейности за евакуирането на фамилията ѝ. Макар в югозападна Украйна към този момент обстановката да е спокойна, сънародниците ни там също обмислят евакуация, оповестява Българска национална телевизия.

Мария Димова живее в Киев с децата и брачна половинка си. Тя е с български генезис и статут на непрекъснато пребиваващ чужденец в България.

Началото на съветската военна интервенция в Украйна я сварва в Киев, където сега Мария се крие, тъй като я е боязън:

" Моят генезис е - на татко ми, у нас дядото е българин. Ние живеехме на територията на България. Аз позвъних и попитах за евакуация, и те ми споделиха - че, те изтеглят единствено жители на България. Тук имам и другарка, която има местопребиваване, женена е за българин, нея също не считат да я изтеглят. Българското посолство ни отхвърли ", споделя Мария.

" Дори в този момент още сме подготвени да се евакуираме. Само ни евакуирайте. Имаме дребни деца. Имам къде... Мога да работя, имам къде да пребивавам. Аз изобщо не разбирам за какво не мога да се изтеглям и моите близки, които имат генезис ", споделя тя.

От българското външно министерство оповестиха, че сега обезпечават превоз за евакуация, а искащите да се изтеглят се записват в описи в посолството. Когато има обезпечен превоз, ще бъдат евакуирани първо хората с българско поданство, а по-късно всички останали.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР