Жена разкарва медиците на заради паднала от балкона котка, мъж

...
Жена разкарва медиците на заради паднала от балкона котка, мъж
Коментари Харесай

Паднала от 8 етаж котка, неудобни обувки, въшки: За какво викат хората Спешна помощ?

Жена разкарва медиците на поради паднала от балкона котка, мъж пък желае да му изчистят въшките, тъй като доста го сърбяло. Това са единствено част от подправените и парадоксални сигнали, които получават в Центъра за Спешна помощ в столицата, написа.
Екипи са били търсени за зъбобол, менструални болки, както и за неспадаща ерекция след банкет на стимуланти, споделя пред изданието представителят на ЦСМП-София Катя Сунгарска. Млад мъж пък се обадил на незабавния телефон, тъй като сънувал кошмари. „ За страдание парадоксалните сигнали към Координационната централа на Спешна помощ са всекидневие, а не изключение. Казвам за жалост, тъй като фокусът на активността на незабавните медици са човешкото здраве и живот – това е придружено от голяма отговорност, извънреден стрес, напрежение и доста сериозна централизация ”, сподели Катя Сунгарска. Медици са били викани още да вадят кърлежи, имали са и многочислени случаи на бременности, незнайни за дамата.
 Д-р Кателиева се възмути: Недопустимо е незабавните медици да са без цялостна екипировка Д-р Кателиева се възмути: Недопустимо е незабавните медици да са без цялостна екипировка
Ситуацията у нас е неприемлива. От април във Англия незабавните медици вървят с цялостна екипировка. Няма по какъв начин по сигнала да се разбере...
„ Може да звучи смешно, само че не е. Имаше един случай, в който смутена жена крещеше по телефона, не се разбираше какво споделя. Колегите съумяха да чуят единствено, че детето й е паднало от 8-ия етаж. Разбирате какъв незабавен сигнал е това и колата за спешна помощ потегли незабавно на адреса. Действаше се незабавно. На мястото се разбра, че детето на госпожата е нейната котка. Наистина има хора, които одобряват домашните си любимци за деца. В това няма нищо неприятно, само че всичко това щеше да бъде смешно, в случай че не беше толкоз рисково. Докато ни разкарват за неспешни положения от мързел или безнаказаност, някой някъде е в незабавно положение и няма свободен екип, който да се отзове, споделя Катя Сунгарска.
Много постоянно незабавните екипи се сблъскват и с различен проблем - самотни възрастни хора викат коли за спешна помощ хем да им измерят кръвното, хем да им вършат компания. „ Тук на смешка им викаме клиенти. Имаме една жена, която доста постоянно ни се обажда и ни вика. Колегите описват, че сега, в който вратата на дома й се отвори, тя ги посреща с необятна усмивка и ги поканва „ Влизайте, влизайте, бухтички съм ви направила! ” Колкото и да е необичайно, само че е реалност. За някои даже може да звучи смешно, само че това може да коства живот или страдалчество ”, описа Катя Сунгарска.
Само преди няколко месеца пък в центъра е получен сигнал от мъж, който упорствал незабавен екип да отиде и да му почисти въшките, тъй като доста го сърби. Административен служащ пък изискал да бъде изпратена кола за спешна помощ на работното му място, тъй като има два кърлежа на задните си елементи. Друг пък се обадил за кола за спешна помощ да го закара до дома му, тъй като обувките му доста го убиват и не може да се прибере.
Друг абсурден случай е за получено позвъняване от стара жена, която излъгала, че е с доста високо кръвно и умира, а на място се оказало, че са й паднали батериите на апарата за кръвно и е извикала незабавен екип, с цел да й ревизира индикаторите, с цел да е спокойна. На всичкото от горната страна предположила, че в лекарската чанта несъмнено има и принадлежности и поискала екипът да й обезвъздуши радиатора.
 Спешната помощ и пандемията Спешната помощ и пандемията
" Спешната помощ в България свърши ролята си на филтър, който не позволи да пламнат лечебните заведения и оттова да се разрастне епидемията от коро...
„ Така доста самотни хора ни викат, с цел да им вършим компания или да им доставим безвъзмездни медикаменти, като, несъмнено, подават подправени признаци по телефона. Всеки би трябвало да си даде сметка, че може да се трансформира в самобитен палач, до момента в който ангажира кола за спешна помощ, вместо да потърси персоналния си доктор ”, разяснява Сунгарска. Тя посочи, че медиците дават всичко от себе си, с цел да оказват помощ и когато получат сигнал за въшки, кърлеж или нощен призрачен сън е оскърбление, даже подигравка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР