Жена, пренасяща колан с катарама, приличаща на граната, във влака

...
Жена, пренасяща колан с катарама, приличаща на граната, във влака
Коментари Харесай

Полицията в Барселона евакуира частично гарата заради подозрителна тока на колан

Жена, пренасяща колан с тока, наподобяваща на граната, във влака от Барселона до Мадрид, провокира суматоха, принуждавайки гарата да бъде отчасти евакуирана, имаше и забавяне на железопътния превоз, заяви БГНЕС.

Полицията в Барселона сподели, че били посъветвани от личния състав по сигурността на основната гара, защото бил видян при сканирането „ обект, който би могъл да бъде взривно устройство ", съобщи представител на Агенция Франс Прес.

Повечето испански гари изискват пасажерите, които се качват на влаковете, да пускат багажа си през скенери.

Снимка на сканиран багаж, оповестена в Twitter от полицейските сили на Каталуния, показваше нещо, доста наподобяващо на граната.

Полицията след това изтегля два високоскоростни влака на гара Барселона, само че не откри нищо, сподели представителят.

"Тогава видяхме, че този човек може да бъде във трен в Мадрид. Предупредихме националната полиция ", добави той.

В испанската столица полицията съобщи, че е основала зона за сигурност на част от платформата на гарата "Аточа ", която е била мястото на един от най-лошите терористични офанзиви в Европа през 2004 година, когато 191 души бяха убити при детонации в пътнически влакове.

Когато дойде „ рисковият “ трен служителите на реда ревизираха провокиралия суматоха багаж и се оказа, че „ гранатата “ е просто тока на колан, изглеждаща съмнително, сподели говорителка на полицията.

Остава неразбираемо за какво полицията в Барселона е разрешила на пасажера да се качи на влака, откакто е била разтревожена от наличието на багажа му.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР