Жена, по която отблизо било стреляно в гърдите й, докато

...
Жена, по която отблизо било стреляно в гърдите й, докато
Коментари Харесай

Гръдни импланти спасиха живота на жена, промениха траекторията на куршум

Жена, по която от близко било стреляно в гърдите й, до момента в който се разхождала на улица в Торонто, дължи живота си на гръдните си импланти, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Това се случило през 2018 година Вероятно става въпрос за един от дребното случаи, при които дами са избавени от гръдните си импланти.

Жената, чиято идентичност не се оповестява, постъпила в болница, откакто видяла, че кръв се стича по тялото й, и почувствала болки в гърдите. Лекарите открили, че е ранена с огнестрелно оръжие. По време на хирургичната намеса бил изваден патрон от дясната й гърда. Гръдните й импланти били извадени, а направените рентгенови фотоси и резултатите от скенера посочили, че патронът е минал през левия имплант, преди да засегне десния.

" Преценявайки в клинична среда траекторията на патрона и рентгеновите фотоси, единственото пояснение за отклоняването му е обвързвано с левия гръден имплант - означиха лекарите. - Той покрива сърцето, част от гръдния панер и затова по всяка възможност е избавил живота на дамата. " Те разясниха, че патронът е минал през левия имплант и е рикоширал в десния.

" Имплантът е повода за смяната на траекторията на патрона ", прецизираха хирурзите.

Резултатите от проучването са оповестени в SAGE Journals.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР