Жена, пътувала в сръбския автобус с деца, катастрофирал на АМ

...
Жена, пътувала в сръбския автобус с деца, катастрофирал на АМ
Коментари Харесай

Пътничка от катастрофиралия автобус разказа как се е стигнало до инцидента

Жена, пътувала в сръбския рейс с деца, аварирал на Автомагистрала „ Тракия”, описа в ефира на какво се е случилото минути преди злополуката.

"Един от родителите в рейса искаше да седне на предната седалка до водача. Той се е обърнал да отвори седалката и по този начин кормилото се е завъртял ", описа Наташа.

По думите й децата са от фолклорен състав и са се прибирали към родината си след присъединяване във фестивал в Несебър.

Инцидентът стана към 20.30 ч. на 217 км на автомагистралата в посока София. Близо 50 души е имало в авариралия рейс, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По първични данни по лист в транспортното средство са записани 48 пасажера. Към този час всички ранени са отведени в медицински заведения.

По първична информация 8 деца и 4 възрастни се нуждаят от хоспитализация, като едно от децата и един възрастен са в по-тежко положение, оповестиха от здравното министерство.

Поне две деца са тежко ранени, сподели за Българска телеграфна агенция представителят на основния прокурор Сийка Милева. Тя добави, че продължава инспекция какъв брой пасажери е имало в рейса.

По предписание на основния прокурор Иван Гешев екип от следователи от Националната следствена работа отпътуват за мястото на пътния случай край Стара Загора. На място проверяващите ще стартират още тази нощ следствените дейности по отношение на авариралия рейс със сръбски жители, напомни Милева.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР