Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за

...
Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за
Коментари Харесай

Лекарска грешка с фатален край: Изписаха лекарства за настинка на жена с инфаркт в Сандански

Жена отива в Спешния център в Сандански с признаци за инфаркт, а ѝ изписват болкоуспокояващи за простуда. Резултатът е съдбовен - след 10 дни тя е починала, а лекари декларирали на околните, че кардиограмата ясно е показвала инфаркта.
Прочетете още
На 8 октомври Ангелина Кацарска потърсила помощ в Спешния център в града. С болки в гърдите и повръщане, екипът, който я приема, ѝ прави кардиограма. „ Оттам докторът, който я приема, анонимният лекар, ѝ споделя, че ѝ няма нищо ”, изясни дъщерята на умрялата Цветелина пред NOVA.

Прегледалият дамата изписва болкоуспокояващи и я изпраща назад вкъщи. Състоянието ѝ обаче не се усъвършенства. Близките търсят мнение от столични експерти, които са безапелационни, че дамата е с очевидни знаци за инфаркт. Тя отива още веднъж в Спешния център 15 дни след първия банкет.

„ Приемат я незабавно, схващат че тя е била с инфаркт още от първия път в Спешния център. Там се схваща, че всичко е комплицирано ”, изясни дъщерята на умрялата.

След гибелта на дамата фамилията ѝ упорства да разбере кой е медикът, прегледал я в Спешния център в града „ В момента го прикриват. Майка ми даже не е заведена в журнала, че е била в Спешния център.

Исках да ревизират по камерите - споделиха обаче, че не се знае дали въобще са записали случая. Искам да се разбере кой я е прегледал и да си скъса дипломата. Това за мен не е лекар ”, сподели Цветелина.

От Спешния център в Сандански обясниха, че по случая се прави инспекция. На промяна тогава е била лекарка, която сега е в отпуск. Установено е обаче, че не тя е прегледала пациентката, а неин сътрудник - мъж.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР