Жена от Южна Каролина беше осъдена на 25 години затвор,

Жена от Южна Каролина беше осъдена на 25 години затвор, ...

Жена отрови съпруга си с капки за очи.

Жена от Южна Каролина беше осъдена на 25 години затвор, след като призна, че е отровила съпруга си, като слагала капки за очи в питейната му вода.

Лана Сю Клейтън, 53-годишна, се призна за виновна в предумишлено убийство на 64-годишния Стивън Клейтън в дома им в Клевър, близо до Шарлът, съобщи Си Би Ес. Тя е смесвала питейната му вода с капки за очи между 19 и 21 юли 2018 г.

Lana Clayton admitted to poisoning her husband with Visine for three days in July 2018 before the poison eventually caused his death.
— WKYT (@WKYT)

Първоначално се смятало, че съпругът й е починал от естествена смърт, но аутопсията показала отровни нива на тетрахидролин, който се съдържа в капките за очи.Прокурорите казаха, че през 2016 г. тя също е застреляла съпруга си в задната част на главата с арбалет. Инцидентът бил обявен за злополука.
Изказвайки се на произнасянето присъдата, тя призна, че е отровила съпруга си, но твърди, че той я е насилвал.-->

IN COURT: Lana Clayton, 53, is in court today for allegedly using eye drops to poison her husband in 2018. Police said it happened at the couple's home on Island Forks Road in Clover. Clayton is charged with murder. Our cameras are inside the courtroom. We'll keep you updated.
— Indira Eskieva (@IndiraCN2)

"Сложих импулсивно капките в питието на Стивън и го направих с намерението да го накарам да се чувства болен и некомфортно. Бях тъжна от това, но просто исках той да ме остави на мира", каза Клейтън, облечена в оранжев затворнически гащеризон. "Никога не съм мислила, че това ще го убие.", добавя убийцата. 

Клейтън, бивша медицинска сестра, е решила да използва капки за очи, тъй като са без вкус, безцветни и без мирис. Тя видяла това във филм, но смятала, че те ще причинят само диария.

Прокурорите обаче твърдят, че тя е убила съпруга си заради пари, хвърляйки мобилния му телефон в езеро, за да не може да се обади за помощ.

‘I never thought it would kill him.’ SC woman sentenced in Visine eye drop poison case
— Greg Palesano (@gregpalesano)

Макар че е необичаен, това не е първият път, когато капки за очи са участници в убийство. През декември 2019 г. мъж от Северна Каролина беше обвинен в убийството на жена си с помощта на капки за очи.

Източник: dariknews.bg