Жена от врачанското село Попица си е поръчала по телефона

...
Жена от врачанското село Попица си е поръчала по телефона
Коментари Харесай

Жена от врачанско село си поръчала болнични, докато била в Испания, Икономическа полиция я разследва

Жена от врачанското село Попица си е поръчала по телефона болнични листове, до момента в който през това време е била в чужбина, научи организация BulNews.
Сигнал за схемата бил подаден в централата на Национален осигурителен институт в София през юни от нейни познати, които разбрали, че до момента в който е в Испания, е платила към 200 лева за издаването на документи с погрешно наличие.
Жената работела като чистачка в учебното заведение в Попица и болничният й бил нужен да оправдае отсъствието си пред работодателя в България.
От осигурителния институт незабавно направили инспекция, при която „ болната “ не била открита нито в дома си, нито на работното място, а съседи и познати мълчали и повдигали плещи на въпроси дали е в чужбина. Справка в Гранична полиция обаче посочила, че същата жена е напуснала страната на 11 май през Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина и се е върнала през летище София на 18 юли.
През това време първо е публикуван болничен от комисия в МБАЛ „ Христо Ботев “ във Враца от 5 май до 1 юни с диагноза двустранен лумбосакрален радикулит, изискваща хоспитализация за 6 дни. След това медицински център издал втори болничен с диагноза увреждане на лумбосакралния плексус.
Първият болничен за към 600 лева е оспорен от Национален осигурителен институт и дамата не е имала възражения, до момента в който вторият въобще не е заплатен от осигурителния институт.
От Национален осигурителен институт Враца са предали преписката на Икономическа полиция, която продължава работата по случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР